Eğitim basamaklarının en önemli aşamasını oluşturan okul öncesi eğiitimleri anasınıflarında veriliyor. Bu nedenle de okul öncesi eğitimi öğretmenlerinin emekleri çocukların kişiliklerinin ve hayatlarının şekillenmesinde büyük önem arz ediyor. 
Öğrencilerine bir yıl boyunca emek veren okul önecsi öğretmenleri, çocukları ile vedalaşırken duygusal anlar yaşıyor. Bir yıllık emek ve oluşan bağlar öğretmenler ile öğrencilerinin vedalaşmasını güçleştiriyor.

Veda eden öğretmenler için aşağıdaki örnek metin kullanılabilir:
Sayın Müdürümüz, saygıdeğer öğretmen arkadaşlarımız ve değerli velilerimiz.. ocuklarımızla beraber hazırladığımız yıl sonu etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz..

ocuklarımızın toplum önünde kendini ifade edebilme, çocuklarımızın kendilerine olan güvenlerini artırma,**Türk kültürünü tanıma ve sergileme, büyüdüklerinde arşivlerinde tatlı anılarının olduğu bir gün yaşatmak için bu programı hazırladık..

Bütün bir yıl boyunca çocuklarımız büyük bir gayret ve özveriyle çalıştılar. Okul hayatlarının en önemli adımlarından biri olan anaokulunu başarıyla tamamladılar.

6 yaş grubunu okulumuzdan uğurlamanın hüznünü, diğer yaş gruplarıyla önümüzdeki sene yeniden birarada olmanın sevinciyle bir yılı daha geride bıraktık. Bütün bir yılın yorgunluğunu, öğrencilerimiz ve siz velilerimizle atacak olmaktan çok mutluyuz.
Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ederiz..

Bizden ayrılıp mezun olan 6 yaş çocuklarımıza öğrenim hayatlarında başarılar diliyoruz. Ve programıza başlıyoruz..