MESEM kapsamında hayali kurslar açtığı iddiası ile okul müdürünün açığa alındığı, okul müdürü ve ilgililer hakkında hem idari hem adli soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Erzincan’a bağlı Çayırlı ilçesinde bazı okul yöneticilerinin, bazı esnaflarla iş birliği yaparak MESEM programı dahilinde, hayali kursiyerlerle kurs açtıkları ve bu kurslara çok sayıda öğrenciyi haberleri olmadan istekleri dışında kursa kaydedildikleri, kursa kayıtlarda sahte imza ve izinsiz mühür kullanılarak milyonlarca liralık yolsuzluk yapıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili İddiayı duyuran Eğitim Sen Erzincan Şube Başkanı Hüseyin Taner, bir okul müdürünün açığa alındığını söyledi.

Adı bu olaya karışan okul idarecileri hakkında hem adli hem idari soruşturma başlatıldığını söyleyen Taner “Konu ile ilgili gerek il Milli Eğitim Müdürlüğü gerekse ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek olayın takipçisi olduk. Çünkü bu tür olayların açıklığa kavuşması tüm camia ve toplum için önem arz etmektedir. Ayrıca adı geçen kurumlarda çalışan eğitim emekçilerinin iş barışının bozulduğunu da duymaktayız.

Öğretmenlere 1 Nisan ek ders ücreti için Bakan Tekin imzalı resmi yazı Öğretmenlere 1 Nisan ek ders ücreti için Bakan Tekin imzalı resmi yazı

Üzülerek belirtmeliyiz ki meslektaşlarımızın adının böyle olaylara karışması bizi derinden etkilemiştir. Ancak suçlu ve suçsuzun bir an önce ortaya çıkarılması, toplum ve MEB camiasının vicdanında önemli bir yerdedir. Adli ve idari mercilerden talebimiz bir an önce olayın tüm çıplaklığıyla aydınlatılmasıdır.

Eğitim Sen olarak olayın takipçisi olacağımızı ve emeğe olan inancımızla hukuk dışı ve emek karşıtı her şeyin karşısında olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyoruz” dedi.