Bolu Valisi Erkan Kılıç, öğretmenlerin kadrolu olmasını, memur olarak kamuda görev yapmalarını eleştirdi. Öğremtenlerin sözleşmeli olması gerektiğini söyleyen Vali Kılıç, “oğu gelişmiş ülkede eğitimde örnek verirsek, öğretmenler sözleşmeli. Bizim de böyle bir, burada yaptığımız gibi ödül ve cezalandırma sistemini mutlaka kurmamız gerekiyor”  diyerek kamuda görev yapan öğretmenlerin tepkisine neden oldu.

Sözleşmeli öğretmenler kadro için mücadele ederken, kadrolu öğretmenler kazanılmış haklarını daha da geliştirmek için çaba gösterirken Vali Kılıç'ın bu açıklamayı yapması eğitim camiasının tepkisine yol açtı.

Yaptığı açıklama ile bir anda öğremtenlerin terpisiniüzerine çeken Bolu Valisi Kılıç'ın açıklamaları şöyle:

Memurluk Sistemi Eleştirisi

Bolu Valisi Erkan Kılıç, 35. İzzet Baysal Vakfı Ortaöğretim Okul Birincileri Başarı Ödül Töreni’nnde yaptığı konuşmayla dikkatleri kendine çekti ve kamu personel sistemini eleştirerek, yenilikler gerektiğini dile getirdi.


VALİ KILI: “İNSANIMIZI HAREKETE GEİRECEK MEKANİZMA GEREKİYOR”

Bolı Valisi Erkan Kılıç açıklamasında vatandaşı harekete geçirecek bir sistemin olması gerektiğini belirerek şunları söyledi.

 “Bizim memurluk sistemini aslında kamu personel sisteminin değişmesi lazım. Son derece önemli… Bizim insanımızı harekete geçirecek bir mekanizmanın olması gerekiyor” 


“HERKESİN HESABINI BELLİ KRİTERLERE GÖRE VERMESİ GEREKİR”

Sistemde herkesin hesap verebilir bir konumda olması gerektiğinin vurgulayan Bolu Valisi Erkan Kılıç,

“Herkes bulunduğu yerdeki hesabını belli kriterlere göre vermesi gerekir. Başarı ve başarısızlık ve buna göre de ödüllendirme veya farklı yöntemlerle bu sistemi kurgulamamız gerekiyor. Bu olmadığı takdir de arada çıkan İzzet Baysal gibi fedakâr insanlar, sorumluluk alan kişiler başarılı oluyor, uğraşıyor, gayret gösteriyor ama bazıları bunun dışında kalıyor. Bunun dışında kimsenin kalmaması gerekiyor. Sistemimizi de öyle kurgulamamız gerekiyor. Herkes bulunduğu yerde bunun hakkını vermesi gerekiyor” dedi

Vali Kılıç: “oğu Gelişmiş Ülkede Öğretmenler Sözleşmeli”

Memurluk sistemine eleştiri getiren ValiKılıç, öğremtenlerin sözleşmeli olması istikametinde açıklamalarına devam ederek şunları söyledi:

“oğu gelişmiş ülkede eğitimde örnek verirsek, öğretmenler sözleşmeli. Okullarda bakıyor Müdür, yılsonundaki başarı durumuna. Öğrencilerin başarısı nedir? Bu öğretmen çalıştığı alanda başarılı oldu mu? Olmadı mı? Buna göre onunda sözleşmesi yeniliyor veya yenilemiyor. Bizimde böyle bir, burada yaptığımız gibi ödül ve cezalandırma sistemini mutlaka kurmamız gerekiyor. Yoksa bazı kişiler çalışıyor, gayret ediyor. Bazıları da bunun dışında kalıyor. Ülkenin gelişmesi aslında bu sistemlere bağlı. Sistem insanları çalışan birim amirleri, memurları ona göre dizayn etmesi gerekir, zorlaması gerekir”