Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeni ile oluşabilecek riskleri görüşmek ve alınabilecek tedbirleri kararlaştırmak amacı ile toplanan bilim kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, düzenlenen aşı kampanyasının eğitim ve iş hayatının devamının sağlanması maksadıyla her bir vatandaş için tercihe bırakılamayacak bir toplumsal ödev olduğunu söyledi.

ÖĞRETMEN VE VELİLERE PCR (COVİD-19) TESTİ ZORUNLU MU OLDU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Tüm okullarımız zamanında açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz kesinlikle mümkün değildir. Tüm seviyelerde okullarımız yüz yüze eğitim verecek, uygulamalı eğitimler aralıksız olarak devam edecek.
Artık aşı var. Koşullar ne olursa olsun, öğrencilerimizi koruyarak uygulamalı ve yüz yüze eğitime devam edeceğiz.
Öğrencilerimiz ve ailelerini koruyacak tedbirleri alarak tüm hazırlıklarımızı yaparak eğitime ara vermeden gelecek eğitim-öğretim dönemini karşılayacağız.
Bakan Koca'nın Bilim Kurulu'muz eğitimde uyulması gereken uygulanabilir kuralları belirledi. Alınması gereken tedbirler ile ilgili hazırlıklarını tamamladı."
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları doğrultusunda eğitimde uyulması gereken ve uygulanabilir kurallar arasında öğretmenlere ve velilere Koronavirüs (PCR) testinin zorunlu olması bekleniyor.