Öğretmen maaşlarına iyileştirme Eğitime Hazırlık Ödeneğine zam mı geliyor? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, öğretmenlerle ilgili yaptığı açıklama, 'öğretmenlere maddi iyileştirme mi yapılacak?' sorusunu akıllara getirdi. Nebati, öğretmenlerle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. peki Nebatinin açıklamaları sonrası öğretmen maaşlarına zam yapılacak mı? Ya da gündemde olan Eğitime Hazırlık Ödeneği mi artırılacak? İşte Bakan Nebati'nin öğretmenler ve EYT ile ilgili açıklaması.
Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Chp lideri Kemal Kılıçdaroğluyla girdiği diyalogta Eyt ve öğretmenlerle alakalı çalışmaların uzun süredir devam ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu,

“Sayın Nebati, gece gece panikle bana yazmışsınız, gazetelerinize gece yarısı manşet değiştirtmişsiniz. Oysa rahat olabilirsiniz, milletimizin derdi çözülsün, tek laf etmem demiştim zaten. Yeni hedef EYT ve Öğretmenler olmalıdır. Haydi bakalım...” ifadelerini kaydetti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarının uyguladığı faiz politikalarını eleştirerek yayınladığı videoda,

"Sevgili halkım, bu borçlar nedeniyle avukatlar tarafından aranacaksınız. Size, ailenize zarflar gönderecekler. Tehdit edecekler. Bunlar tefecidir, mafyadır. Bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar aşınıza ve ekmeğinize göz koyanlardır. Sakın ödemeyin. Seçimden sonra onlarla ben konuşacağım, ben. Ödemeyin" ifadelerini kullanmıştı.


Maliye Bakanı Nureddin nebati ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na cevaben sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada:

''Sayın @kilicdarogluk , bizim panikle yaptığımız hiçbir işimiz yok, sadece sizin rol kapma girişimlerinizi deşifre ediyoruz. 27 Temmuz’dan bu yana Adalet Bakanlığımızla birlikte dar gelirli vatandaşlarımıza dönük devam eden çalışmalarımız kamuoyunun zaten malumudur. Sizin de çok iyi bildiğiniz üzere EYT ve Öğretmenlerimiz konusunda da ilgili bakanlıklarımızla koordineli çalışmalarımız uzun süredir devam ediyor. Anlaşılan bizi yakından takip ediyorsunuz. Bizi izlemeye devam edin.'' 
“Anlaşılan siyasi beklentileriniz uğruna hesapsızca konuşmakta ve adeta bir piyasa manipülatörü gibi davranmakta ısrarcısınız” demiş ve şunları kaydetmişti:
“Bizler; gencimizin, çiftçimizin, memurumuzun, esnafımızın ve tüm kesimlerimizin nasıl her zaman yanındaysak, icraatlarımızla dar gelirli vatandaşlarımızın da hep yanında olmaya devam ediyor, yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borçlarını yakında tasfiye ediyoruz.”

Maliye Bakanlığının öğretmenlerle ilgili çalışması ne? Söz konusu bakanlık Maliye Bakanlığı olduğuna göre maddi bir durum söz konusu olduğu kesin. Öğretmen maaşlarının düşük olduğu, gerekli refahı karşılamadığı kamuoyunun ortak paydası. Bu konu hakkında bir çalışma mı yapılıyor? Öğretmenlerin maaşlarına ya da Eğitime Hazırlık Ödeneğine zam mı geliyor? sorularını akla getirdi. Önümüzdeki haftalarda bu sorunun cevabını göreceğiz.