6. Dönem Toplu Görüşmelerde yetkili sendika eğitim öğretim hazırlık ödeneğini 2022 için 1325 TL, 2023 için ise 1400 TL olarak imzaladı ve bunu kazanım diye gerile gerile de duyurdu. Körler sağırlar birbirlerini ağırlar misali tebası da alkış tuttu. 
Kağıt, kitap fiyatlarından haberleri yok sanırım.
Bir de demezler mi, "Öğretmenler kendilerini geliştirmiyor, kitap okumuyor" Hangi maaşla, hangi ödenekle öğretmen kendini geliştirsin, be ey tuzu kurular?
Eğitim öğretim hazırlık ödeneği öğretmenlerin kültür kitapları, branşları ile ilgili kitaplar, sınavlara hazırlık kitapları, yüksek lisans, doktora gibi mesleki gelişimlerini destekleyici ihtiyaçları karşılayacak düzeyde olmalıdır.
Eğitim öğretim hazırlık ödeneği öğretmenlerin e-okul, ÖBA, etwinning vb. proje çalışmalarında bilgisayar gibi teknolojik araçları ve internet ihtiyacını karşılayacak bir düzenleme içermelidir.
Eğitim öğretim hazırlık ödeneği, eğitim öğretim dönemi boyunca öğretmenlerin mesleki alanda duydukları mali ihtiyaca cevap verecek şekilde ve miktarda düzenlenmeli ve eğitim öğretim dönemi boyunca her ay maaşla birlikte düzenli olarak ödenmelidir. 
1325 TL ile öğretmenler, eğitim ve öğretime hazırlanamazlar. Günün şartlarına ve ihtiyaçlara göre ödenekte artış yapılmalıdır.

TEMMUZ ZAMLI ÖĞRETMEN MAŞLARI TIKLAYINIZ
Eğitim öğretim hazırlık ödeneği göstermelik olmamalıdır! Ya da Eğitim Ödeneği Hazırlık Ödeneği adı, GÖSTERMELİK ÖDENEK olarak değiştirilmelidir.
Ayrıca diğer kamu kuruluşları çalışanlarına sunulan ulaşım, giyim, öğle yemeği gibi ek ödeneklerden eğitim çalışanları da yararlandırılmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, mağduriyetlerle anılmamalıdır.
Eğitim çalışanlarının motivasyonunu ve verimini artırmanın yolu daha iyi yaşam ve daha iyi çalışma koşullarından geçer. Bu yolu geçmeden, motivasyon ve verim beklemek çölde su aramaya benzer.
Kadriye DEMİREL
Eğitimci Yazar