Bu Taleplerimiz Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan 2010 yılında bundan yaklaşık 11 yıl önce 18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu’nda 24 Kasım Öğretmenler gününün kutlandığı ay öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi önerisi benimsenmişti.
Milli Eğitim Şurası Yönetmeliğinin “Şura kararlarının uygulanması”başlıklı 19. maddesinde ki “Şura kararları tavsiye niteliğindedir.Bakanlık,Şura kararlarına önemi ve önceliğine göre Şura kararlarını uygulama programda yer verir.Kararlar,Bakan Onayı ile  yürürlüğe girer. “hükmüne göre Bakan onayı ile yürürlüğe giren 18.Milli Eğitim Şurası kararlarının “öğretmenin yetiştirilmesi, istihdamı ve mesleki gelişimi”başlıklı bölümü 27.maddesi; “27. Öğretmen ve yöneticilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla her yıl Kasım ayında bir maaş tutarında ikramiye verilmeli,… yönelik düzenlemeler yapılmalıdır” hükümlerinde her yıl Kasım ayında bir ikramiye ödenmesi kararı almıştır.
18. Milli Eğitim Şurası kararlarında 24 Kasım Öğretmenler gününün  kutlandığı ay öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi 11 yıldır uygulamaya konulmamıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı, uzun bir aradan sonra 1-3 Aralık 2021 tarihinde 20. Milli Eğitim Şurası’nı topluyor.
Şura kararlarını uygulamayan Milli Eğitim Bakanlığı inandırıcılığını ispat etmek için 18.Milli Eğitim şurasında aldığı 24 Kasım Öğretmenler Gününün kutlandığı ay öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesini ,24 Kasım Öğretmenler günü öncesinde açıklayarak güven duyulan bakanlık olduğunu ispat etmelidir.
Musa Akkaş
Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri