27-30 Haziran tarihlerinde öğretmenler seminer yapmayacak. Peki bu tarihlerde öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek mi? Öğretmenler ÖBA haziran semineri döneminde kaç saat ek ders ücreti alacak? İşte detaylar:

Öğretmenlere Haziran ÖBA seminerinde ek ders ücreti ödenecek mi, ne kadar ek ders ücreti ödenecek, 27-30 Haziran döneminde öğretmenler ek ders ücreti alabilecekelr mi? İşte tüm detaylar:

2021-2022 eğitim öğretim yılın tamamlandı. 1 milyondan fazla öğretmen ve milyonlarca öğrenci yaz tatiline girdi. Ancak öğretmenler 2 haftalık seminer yapacak. Beklenen tarih belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğretmenlerin seminerleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında şunları söyledi: 
"8 saat maskeyle okullarda durdular. Kurallara riayet edilmesi için gerekli özeni gösterdiler. Aşılanma oranlarında sadece Türkiye'de değil, OECD ülkelerinin çoğundaki öğretmenlerin aşılanma oranından bile daha yüksek aşılanma oranıyla topluma örneklik gösterdiler. Vefa gruplarında öğretmenlerimiz seferber oldular. Onun için ara dönemde olduğu gibi okul kapandıktan sonraki 20-24 Haziran tarihleri arasındaki mesleki çalışma döneminde, yani seminerler haftasında, öğretmenlerimize izin veriyoruz. Okula gelmeyecekler. Öğretmen Bilişim Ağıyla uzaktan eğitimle mesleki gelişimlerini tamamlayacaklar. Onun akabindeki 27-30 Haziran tarihleri arasında da Bakanlık tarafından idari izinli sayılacaklar. 1 Temmuz'a kadar öğretmenlerimiz kendi girişimlerini kendileri planlayacaklar."

TEMMUZ ZAMLI ÖĞRETMEN MAAŞLARI İİN TIKLAYINIZ

Öğretmen haziran semineri ek ders ne kadar ödenecek?

Her yıl olduğu gibi de yasal zorunluluk olarak öğretmenlere Haziran seminer döneminde ek ders ücreti ödenecek. Tereddüt edilen konulardan biri de ÖBA üzerinden yapılan seminerlerin ek ders ücretlerinin yüz yüze eğitim semineri ek ders ücretleri kadar olup olmayacağı idi. Ancak seminerin uzaktan ya da yüz yüze yapılması ödenecek ek ders ücreti ve saati miktarını değiştirmez. Özetle öğretmenlere seminer döneminde tam ek ders ücreti ödenecek.

Öğretmenler haziran seminerinde ek ders alacak mı?

Öğretmenlere her yıl olduğu gibi bu yıl da haziran seminer döneminde ek ders verilecek. Öğretmenler bakanlık tarafından alınan karar doğrultusunda 27-30 Haziran tarihlerinde idari izinli sayılacaklar fakat ek ders ücreti alamayacaklar. Yöneticileri ise aynı dönemde yönetim görevine bağlı olan normal ek ders ücretlerini almaya devam edecekler.


2022 Haziran ÖBA seminerinde kaç saat ek ders ücreti verilecek?

Öğretmen seminerleri 20-24 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılacak. Online olarak yapılacak olan seminerle Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden olacak. Öğretmenlere mesleki çalışma döneminde günde 3 saat ve toplamda ise 15 saat ek ders ücreti ödemesi yapılacak.


Ek ders ücreti nedir?

Ek ders, Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan öğretmenlerin maaş karşılığı girdiği zorunlu ders görevlerini yaptıktan sonra girdikleri maaş karşılığı derslerden fazla olan kısım karşılığında aldıkları ücrettir. Öğretmenler maaşlarının karşılığı haftada 15 saat zorunlu olarak derse girmektedirler. Bu 15 saat girdikleri dersler aldıkları maşın karşılığına sayılmaktadır. Öğretmenler bu ücreti maaş olarak alırlar. Bu 15 saatin üzerinde derse giren öğretmenlerden sınıf öğretmenliği olan ve sosyal kulüp görevi olan öğretmenler ilave ek ders ücreti alırlar.