Cumhuriyet Halk Partisi CHP, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde tüm öğretmenlere 2 bin TL ikramiye verilmesi için bütçe kanun teklifinde düzenleme yapılmasını önerdi. Verilen önerge üzerine konuşan CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan;

"Öğretmenlerimiz bu kadar büyük sıkıntılar içerisindeyken en azından 24 Kasım Öğretmenler Günü'yle ilgili onlara bir jest yapalım ve onlara bir Öğretmenler Günü ikramiyesi verelim. 2000 TL Öğretmenler Günü'yle ilgili bu önergemizin kabul edilmesini talep ediyoruz" dedi. 

Öğretmenlere İkramiye Önerisi, AK Parti ve MHP'li Milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün tamamlanan bütçe görüşmelerin ardından CHP Grubu, öğretmenlere, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde 2 bin TL ikramiye verilmesini teklif etti. 
Önerge üzerine söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Emine Gülizar Emecan, 

"Öğretmenlerimiz uzun yıllardır 4 ayrı statüde istihdam edilmekteler ve birbirlerinden farklı maaşlar almaktalar. Bu maaşlar arasında da yüksek oranda farklılıklar olmakta. Uzun yıllardır bu mağduriyet de giderilmedi. Aynı zamanda atamayı bekleyen birçok öğretmenimiz var. Bugün yüz bin öğretmen atamayı bekliyor. Öğretmenlerimiz bu kadar büyük sıkıntılar içerisindeyken en azından 24 Kasım Öğretmenler Günü'yle ilgili onlara bir jest yapalım ve onlara bir Öğretmenler Günü ikramiyesi verelim. 2000 TL Öğretmenler Günü'yle ilgili bu önergemizin kabul edilmesini talep ediyoruz, en azından burada mağdur olan öğretmenlerimizin biraz yüzünü güldürelim. Önergemizi o yüzden kabul etmenizi bekliyoruz" diye konuştu.