Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in atama bekleyen öğretmene 'Ağlıyorsunuz' ifadesini kullandığı iddia edilmişti. MEB iddialara ilişkin basın açıklaması yayınladı. MEB'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Dün Sayın Bakanımız ile iki öğretmen adayı arasında gerçekleşen özel bir sohbet içeriğinin, bağlamından koparılarak sosyal medya mecralarında çarpıtıldığı görülmektedir. 
Sayın Bakanımız, söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020'ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır. 
 Zaman zaman çeşitli mecralarda Bakanlığımız aleyhine kara propaganda faaliyeti yürütmeyi kendine görev edinen bir kesimin sosyal medyadaki söz konusu iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır.
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Öğretmenler, “Bizler ne ‘atanamadığı için ağlıyor’, ne de ‘düşük puanlarla’ atama bekliyoruz. Sadece bizden sonra yapılan atamalardan bile yüksek puanlarımızla elimizden alınan hakkımızın iadesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
2020 KPSS Öğretmenleri imzasıyla yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Öncelikle belirtmek isteriz ki; bizler ‘öğretmen adayı’ değil, diplomalarımızı aldığımız günden bu yana öğretmeniz.
Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 08.09.2021 tarihinde müjdelenen atamamız; Bakanlığın eski açıklamalarında mağduriyet yarattığını kabul ettiği bir uygulama nedeniyle elimizden alınmıştır. 15.000 öğretmen olarak atama beklediğimiz yüksek puanlarımızla mağdur ediliyoruz.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan daha önceki açıklamalarda "karma atama sisteminin" mağduriyet yarattığı dile getirilmiştir. 2020 KPSS ek ataması; "karma atama sistemi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile uygulamadan kalkmış olmasına" rağmen 2021 KPSS ile birleştirilerek uygulanmıştır. Normal koşullarda 2020 KPSS puanları ile 15.000 atama bekleyen öğretmenlerden sadece 408 kişi atanmıştır.
Adil atama yapılması ve eğitim sistemindeki kalitenin artırılması gibi iddialarla 2020 KPSS'nin elinden alınan atama hakkı savunulmaya çalışılmaktadır. 2020 KPSS ve 2021 KPSS atamalarındaki taban puanlar ise söylenenler ile tam tersini yansıtmaktadır. eşitli branşlarda 2 ile 8 puanlara kadar yükselen taban puan farkları; 2021 KPSS'de, 2020 KPSS'ye göre çok daha düşük puanlarla atama yapıldığını açıkça gözler önüne sermektedir. Tüm bu süreçler yargıya da taşınmış olup, mağduriyetimiz mahkemelerce de tescillenmiştir.
Bizler ne ‘atanamadığı için ağlıyor’, ne de ‘düşük puanlarla’ atama bekliyoruz. Sadece bizden sonra yapılan atamalardan bile yüksek puanlarımızla elimizden alınan hakkımızın iadesini talep ediyoruz.”