Sitemize gelen bilgilere göre, 8 Kasım günü saat 16.00 sıralarında Kocaeli Derince Alparslan Ortaokulunda matematik öğretmenliği yapan S.K., meslektaşı Y.B. ile tartışma yaşadı. Tartışmanın büyümesi sonrasında S.K, AK Parti Derince ilçe başkan yardımcısı olan eşi Okan K.’ya haber verdi. Okula, dayısı olan Kız İmam Hatip Lisesi öğretmeni C.V. ve Türkçe Öğretmeni S.Y.Y. ile birlikte gelen Okan K. okulun öğretmeni Y.B'ye saldırmak istedi. Ancak olaya tanık olan öğretmenler araya girerek şahsın saldırı girişimini engelledi..
Okan K., kendisini durdurmaya çalışan kişilere de saldırarak hakaretler ve tehditlerde bulundu. Olayı yatıştıramayan öğretmenler ve okulda bulunanlar durumu polis ekiplerine bildirince, okula polis ve ambulans sevk edildi. Yaşanan olaylar öğrencilerin gözü önünde cerreyan edince öğrenciler de büyük korku ve panik yaşadı. Olayı duyan veliler ise yaşananlara büyük tepki gösterdi.

"ocuklarımız çok korktu. Şahıs AKP’li olmasına güvenerek nasıl böyle bir zorbalık yapar hangi yüzyıldayız. Okul basmak da nedir. Sayın Kocaeli Valisi, sayın Milli eğitim müdürü size sesleniyoruz lütfen gerekeni yapın böyle adamların korunmasına izin vermeyin. Gereken şikayetleri CİMER’e yaptık, yetkilileri göreve davet ediyoruz" diyerek Soner K.'nın gereken cezayı almasını istiyor. 

Olayın Derince' de duyulmasının ardından CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin’in bugün okula gideceği ve konuyla ilgili olarak basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

OLAYA İLİŞKİN OLARAK CİMER'E YAPILAN BAŞVURULAR ŞÖYLE:

 

Not: İddialara konu olan kişinin öğretmenin eşi olması nedeni ile soyisim yazılmamıştır