Öğretmene istenmedik sözlü ifadeler kullanan veli hakkında başlatılan yargılama süreci Yargıtay'a kadar gitti. ocuğunun kadın öğretmeni ile tartışan ve görev yaptığı esnada öğretmene 'Terbiyesiz, gerizekalı' gibi sözler sarf eden veli hakkında öğretmen şikayette bulundu. 

Konuya ilişkin iddiaya göre veli kadın öğretmene 'Terbiyesiz, geri zekalı' sözlerini sarf ett. Velinin söylediği bu sözlerden olumsuz etkilenen kadın öğretmen,  Asliye Ceza Mahkemesi'ne tehdit iddiasıyla şikayette bulundu. Mahkeme kararında, 'tehdit' suçundan sanık velinin beraatine hükmetti. Mahkeme; 'hakaret' suçundan ise öğretmenin şikayeti bulunmadığı gerekçesiyle davayı düşürdü. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı ise kararıı temyiz etti.
Yargıtay 4. Ceza Dairesinda görülen davada 4. daire, öğretmene hakaret eden velinin cezalandırılması gerektiğine hükmetti.  Yargıtay tarafındanverilen kararda;

"Sanık hakkında kamu görevlisine hakaret suçundan kurulan düşme hükmü yasaya aykırıdır. Sanığın, öğretmen olarak görev yapan müştekiye, 'Terbiyesiz, gerizekalı' diyerek hakaret etmesi biçimindeki eyleminin, TCK'nın 125/3a maddesindeki kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçunu oluşturduğu, bu suçun kovuşturulmasının şikayet koşuluna bağlı olmadığı gözetilmeden, şikayetten vazgeçme nedeniyle kamu davasının düşmesine karar verilmesi yasaya aykırıdır. Mahkeme hükmünün bozulmasına oy birliği ile karar verildi." denildi.