Öğretmenlerin maaşlarına refah payı zammı için çalışmalar Sabah gazetesinde yer aldı. Gazetede memur, emekli ve ücretli çalışanların refah payının artırılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiği bildirildi. Erdoğan'ın bu talimatından önce de Maliye Bakanı Nebati öğretmenlere yönelik düzenlemeden söz etmişti. MEB ise uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ile öğretmen maaşlarında iyileştirme kararı almıştı. Şimdi ise tüm öğretmenlerin refah payının artırılması gündemde.
Öğretmen maaşları kamuoyu gündeminden düşmüyor. Gerek sosyal medyada, gerekse televizyonlardaki tartışma programlarında alım gücü düşen kamu personeline örnek verildiğinde ilk söylenenlerden biri öğretmen maaşlarının yetersizliği oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin maaşlarını artırmak amacıyla Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik uygulamalarını devreye soktu. Ancak diğer öğretmenlerin alım gücünün artması ancak ek tedbirlerle mümkün olacak. Sabah gazetesinde yer alan haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının refah payı düzeyinde arttırılması için talimat verdiği yer almıştı.
Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise daha önce yaptığı açıklamada öğretmenler hakkında bir çalışmanın uzun süredir yapıldığını dile getirmişti. 
Öte yandan muhalefet partilerinin de gündemine sık sık gelen öğretmen maaşları ile ilgili olarak Eylül ayında Kemal Kılıçdaroğluyla geçen diyalog sonrasında bunun eğitim ödeneğiyle alakalı bir çalışma olduğu tahmin edilmişti. Ancak öğretmenlerin eğitime hazırlık ödeneği hakkında herhangi bir gelişme yaşanmadı ve ek zam yapılmadı.
Gerek Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamaları gerekse Sabah'ta yer alan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın refah artışı talimatı dikkate alındığında öğretmen maaşlarına önemli bir miktarda iyileştirme yapılması bekleniyor.
Öğretmen maaşlarına yapılacak her iyileştirme, toplumun evlatlarının yetişmesinde olumlu bir adım olarak deri donüş sağlayacaktır. Bu nedenle öğretmenlere yapılacak her iyileştirme toplumda da olumlu karşılık bulacaktır.