Mağaraya giren öğretmen hayatını kaybetti. Doğa gezilerini seven emekli öğremten Mustafa Uğur Kraman, girilmesi yasak olan mağaraya girince yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre olay, sabah saatlerinde Karaman'ın Başpınar Mahallesi’nde bulunan 196 metre uzunluğundaki tarihi Maraspoli Mağarası'nda yaşandı. 73 yaşında olduğu bildirilen emekli öğretmen Mustafa Uğur, bir arkadaşını da yanına alarak girilmesi yasak olan Maraspoli Mağarası’na girdi. Uğur, mağarada fenalaşıp yaşamını yitirdi. AFAD ekipleri, cenazeyi mağaradan 2 saatlik bir çalışmanın ardından çıkarttı. Mağaraya girişin yasak olmasının nedeni öğrenilirken Uğur’un mağaradaki son görüntüleri de ortaya çıktı. Uğur'un kesin ölüm sebebi ise otopsinin ardından netleşecek.

Dünyanın 3 büyük mağarasından bir tanesi olarak gösterilen Maraspoli Mağarası'nda eğitim camiasını üzen bir olay meydana geldi. Giriş yasağı olan mağaraya emekli öğretmen Mustafa Uğur ile birlikte arkadaşı Alaaddin iftçi, sabah saatlerinde girdi. Uğur ve iftçi, mağarada tünellerden yürüyerek yaklaşık 80 metre derine kadar indi. Ancak Uğur, dönüş yolunda nefessiz kalıp fenalaştı. iftçi, Uğur'un kalp krizi geçirdiğini düşününce kalp masajıyla müdahale etti. iftçi'nin çabaları sonuçsuz kalınca mağaradan çıktı ve yardım istedi. iftçi'nin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Mağaraya giren ekipleri Uğur'un hayatını kaybettiğini belirledi. Cenazenin mağaradan çıkarılması için ise AFAD'dan yardım istendi. Ekipler cenazeyi çıkarmak için çalışma başlatırken polis ise iftçi'nin ifadesine başvurdu.

CANSIZ BEDENİ UZUN UĞRAŞLAR SONUCU MAĞARADAN IKARILDI


Emekli matematik öğretmeni Mustafa Uğur’un cenazesi, AFAD ekiplerinin 2 saat süren çalışmasıyla çıkartıldı. Uğur’un cesedi otopsi için Ermenek Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Mustafa Uğur’un kesin ölüm sebebi otopsi sonucu ortaya çıkacak.