Bugün, 18 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,20% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5955,70% 0,79
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,88

Öğretmen atama tepkisi: Emekli Kadar Yeni Öğretmen Ataması mı?!

Eğitim Gücü Sendikası İl Başkanı Ümit KOYUNCU öğretmen ataması konusuna sert tepki gösterdi: Emekli Kadar Yeni Öğretmen Ataması mı?!

Eğitim 17.03.2024 20:53:00 0
Öğretmen atama tepkisi: Emekli Kadar Yeni Öğretmen Ataması mı?!

KOYUNCU; “Maliye Bakanlığı’nın yaptığı “emekli olan kadar yeni öğretmen ataması yapacağız” açıklaması eğitim camiasında büyük bir tepkiyle karşılandı. Samsun Eğitim Gücü Başkanı olarak, bu daraltıcı yaklaşımın eğitim sistemimizi nasıl zayıflatacağına dair endişelerimi dile getirmek istiyorum.

Eğitim, bir ulusun geleceğidir. Güçlü bir eğitim sistemi, yenilikçi ve üretken bir toplum inşa etmenin temel taşıdır. Gelişmiş ülkeler bunu çok iyi biliyor ve bu nedenle eğitime büyük yatırımlar yapıyorlar. Öğretmenlere yüksek maaşlar ve saygın bir statü sunarak, en iyi beyinleri bu alana çekiyorlar.

Bizde ise tam tersi bir durum söz konusu. Öğretmenlerimiz düşük maaşlarla, zor çalışma koşullarında ve artan bürokratik yük altında eziliyor. Bu durum, öğretmen motivasyonunu ve dolayısıyla eğitim kalitesini olumsuz etkiliyor.

“Emekli olan kadar yeni öğretmen ataması” gibi daraltıcı bir yaklaşım, bu sorunları daha da derinleştirecektir. Yeni nesil öğretmenlere ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde, atamaları sınırlamak, eğitim sistemimizin kan kaybetmesine neden olacaktır.

Unutulmamalıdır ki, “Öğretmenlik kutsal bir meslektir.” Öğretmenlerimiz, geleceğimizi şekillendiren mimarlardır. Onların emeklerini görmezden gelmek ve hak ettiği değeri vermemek, kendimize ve çocuklarımıza yapacağımız en büyük haksızlıktır.

Eğitime yatırım, geleceğe yatırımdır. Bu gerçeği görmezden gelerek, kısa vadeli tasarruf hesapları peşinde koşmak, uzun vadede telafisi mümkün olmayan kayıplara yol açacaktır.

“Hiçbir millet, öğretmenlerini hor görerek büyük bir medeniyet kuramaz.” (Atatürk)

Eğitim sistemimizi kalkındırmak istiyorsak, öncelikle öğretmenlerimizi değerlendirmeli ve onlara hak ettiği imkanları sunmalıyız. Samsun Eğitim Gücü olarak, bu konuda yetkililere sesimizi duyurmaya devam edeceğiz.

Unutmayalım, eğitim bir hak değil, bir sorumluluktur. Gelecek nesilleri karanlığa mahkum etmemek için bugün gereken adımları atmalıyız.

Samsun Eğitim Gücü Sen Başkanı

Ümit KOYUNCU

Yorum

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Öğrencilerine Uygunsuz Görüntü Gönderen Tacizci Öğretmen Tutuklandı

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Bakan Işıkhan Tarih Vererek Duyurdu! Yeni Yıl Zammı İçin Geri Sayım Başladı!

Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik İçin Maaş Dengesi Sinyali: Bakan Yerlikaya Açıkladı

MEB Personeline Ödül Şartları Açıklandı: İki Kritik Engel Dikkat Çekiyor

Yurt Dışı Öğretmenlik Sınav Başvuruları Başlıyor! İşte Şartlar ve Ücretler!

TBMM'de Sert Mülakat Tartışması: Bakan Tekin, Muhalefete Rest Çekti! "İspat Edin, Gereğini Yapacağım!

2. Dönem Ülke Geneli Ortak Sınav Tarihleri Açıklandı!

AÖK Sınavları İçin Kritik Uyarı: Görev Çıkan Öğretmene +10 Ceza Puanı Tehlikesi!

Memur Maaşlarında Kritik Süreç: Seyyanen Zam Paketi Kabineye mi Geliyor?

MESEM'e Yönelik Eleştiriler Neden Artıyor? Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri'nden Çarpıcı Analiz: Hatalı Eğitim Anlayışı!

31 Aralık’ta Okullar Tatil mi? 1 Ocak Sonrası Eğitim Takvimi Açıklandı

Öğretmen Atamalarında Kritik Kabine Toplantısı! 10 Bin Kontenjana Ek Atama Gelecek mi?

Öğretmenler 4 yeni sınav görevi! Sınav görevi ve ücretleri belli oldu

Manisa’nın Tarihi İlk Kadın Başkanı Gülşah Durbay 37 Yaşında Hayatını Kaybetti

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.