MEB İl içi atama tarihleri belli oldu. Öğretmenlerin il içi atama başvurularının başlamasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atama takvimi de belli oldu..

  • Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan takvime göre, öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 13-17 Temmuz 2023 tarihleri arasında alınmaya başlayacak,Başvuruların tamamlanmasının ardından valiliklerce 20 Temmuz 2023 tarihinde yerleştirme sonuçları ilan edilecek.
  • İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları ise 28 Temmuz-2 Ağustos 2023  tarihleri arasında kabul edilecek. Atama sonuçları ise 4 Ağustos 2023'de ilan edilecektir.
  • Aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri, engellilik durumu ve diğer nedenlere bağlı yer değiştirmeler için başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Tercihlerin yapılması ve onay süreci ise 17-21 Ağustos tarihleri arasında tamamlanacak. Atama sonuçları ise 23 Ağustos'ta ilan edilecektir.
  • Öğretmenlerin yer değiştirme ve atama süreci, öğretmenlerin mesleki tercihlerine uygun olarak gerçekleşecek. Atamaların belirlenen tarihlerde açıklanması, öğretmenlerin gelecek planlamalarını yapabilmeleri için büyük önem arz etmektedir...