Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılı için daha önce açıkladığı takvim doğrultusunda 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirdi. Bu yıl için MEB öğretmen atamasını kapatmış gibi gözüküyor. Ancak 2023 yılında ciddi miktarda öğretmen alımının yapılması bekleniyor. 
2023 yılı seçimlerini yapılacak olması ve 2023 Ocak ayında çıkacak olan EYT ve uygulamaya konulacak olan 3600 ek gösterge çok sayıda öğretmenin emekli olmasında etkili olacak. Bu nedenle MEB'in önemli bir miktarda öğretmen ataması yapması bekleniyor.
Milli Eğitim Bakanlığının KPSS puan sıralamasını açıklamasının ardından öğretmenler branş bazında keçıncı sırada olduğunu öğrenecek. Sonra MEB'in yapacağı öğretmen atama açıklamasını bekleyecek. MEB tarafından atanacak öğremten sayısı ve branşlara göre alınacak öğretmen sayıları bei olduktan sonra öğretmenler KPSS sıralamasına göre atanabilirlik durumlarını görecekler.
KPSS branş sıralamaları henüz açıklanmadı ancak, sıralamaların en geç Kasım 2022 içerisinde açıklanması bekleniyor. Sıralamaların açılması ile birlikte KPSS alan sıralamaları ve ilgili açıklamalar sitemizde yayınlanacaktır.