İstanbulKart için öğrencilere sevindirici bir haber geldi. Sevindirici haber Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'den geldi. Toplu ulaşımda öğrenciler halihazırda, akbil ücreti olarak 3.74 TL, aylık abonmanlık ücreti olarak 109 TL ödüyorlardı. Peki öğrenciler Ücretsiz İstanbulKarttan nasıl faydalanılacak..

Üsküdar Belediyesi bu defa ilçede ikamet eden tüm üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlama kararı aldı.

Binlerce üniversite öğrencisini ilgilendiren bu sevindirici haberi Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen sosyal medya üzerinden duyurdu.

Hilmi Türkmen mesajında "Ve müjdemizi açıklıyoruz. Öncelikle; öğrenci evlerinin doğal gaz faturalarını ödemeye devam ediyoruz. Şimdi; Üsküdar'da ikamet eden tüm üniversite öğrencilerimizin İstanbul Kart (Akbil) ücretini de yıl boyu ödeyeceğiz. Sizi çok seviyoruz!" ifadelerini kullandı..

Kalabalık bir öğrenci evinden sosyal medya ile duyurduğu müjdenin altına başvuru adresini de ekleyen Hilmi Türkmen ayrıca öğrencilerle birlikte fotoğraflarını ve videosunu da paylaştı. Türkmen, müjdesini video ile de açıkladı.

Doğalgaz desteği devam ediyor

Üniversite öğrencilerinin yaşadığı öğrenci evlerine aylık doğal gaz destek miktarı da 400 TL'den 600 TL'ye çıkarıldı.

Kampanyaya, İstanbul'da bir üniversitede örgün eğitime devam eden ön lisans, lisans veya yüksek lisans öğrencisi olan, ilçe sınırları içerisinde en az 3 öğrencinin ikamet ettiği bir evde kalan, normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam eden ve İGDAŞ abonesi olan öğrenciler katılabiliyor.