Kurduğu dersane ile Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından birini yaratmayı başaran ve çok sayıda dershane ve özel okul sahibi olan, eğitim camiasının duayeni olarak bilinen Nazmi arıkan öğretmenin öldürülmesi Türkiye'de büyük üzüntü yaşatmıştı. Gelibolu'daki çiftlik evinde şoförü ile katledilen Nazmi öğremtenin katil zanlısı olarak gözaltına alınan Tokatspor Kulüp Başkanı Ufuk Akçekaya, adliyeye sevkedilmişti. Adliyeden yapılan soruşturmanın ardından hakim kararı ile tutuklanan katil zanlısı cezaevine gönderildi.

Katil zanlısı Akçekaya'nın cinayetten 1 gün önce bölgeye geldiği ve keşif çalışması yaptığı tespit edildi.

Nazmi Arıkan öğretmenin bıçakla öldürülmesi sonrasında olayı araştıran jandarma ekipleri cinayete ilişkin ipuçları aramaya başladı. Tarlada arama yapan jandarma ekipleri katil zanlısına ait olduğu düşünülen ayak izlerini bulsu. Arazide bulunan bir bıçağın suç aleti olup olmadığı incelendi ve bıçağın cinayette kullanıldığı tespit edildi.

Jandarma ekipleri, bir yandan da çiftlik arazinde detaylı çalışmasını sürdürüyor. İncelemelerde gece karanlığında ayçiçeği tarlasının içerisinden geçerek çiftliğe gittiği değerlendirilen Akçekaya'ya ait olduğu sanılan ayak izleri bulundu. Bu bölgede yoğunlaştırılan aramalarda suç aleti olduğu değerlendirilen bir bıçak, jandarma ekiplerince bulunarak incelemeye alındı.