Türk Eğitim Sen'in bir önceki merkez yönetiminde Genel Sekreter olarak görev yapan Musa Akkaş,  “Öğretmenler gününü kutlamıyoruz” açıklaması yapan Eğitim İş’e tepki gösterdi. Akkaş'ın yaptığı açıklama şöyle:

NE YAPMAYA ALIŞILIYOR?

Kendilerini Fakir Baykurt’un yoldaşları olarak ilan eden bir Sendika, MEB’in düzenleyeceği 24 Kasım Öğretmenler günü etkinliklerine “KATILMAMA” kararı almış ,genel başkanları da bunu paylaşmış. Öğretmenler günü etkinliklerine ‘katılmama’ kararının sendikanın taraftarlarınca retweetler yapılmış. Bazı kişilerin sınavdan sonra yapılacak eylemlerden birisi olarak paylaştıkları metin içerisine “ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜN KUTLANMAMASI “ şekline dönüştürdüklerini görüyoruz.

“Öğretmenler gününü kutlamayacağız” diyenler bu günün önemini ve anlamını bilmiyorlar mı? Bildikleri halde gizli bir Atatürk düşmanlığı mı, yapılıyor acaba!!! Bizler, Atatürk sevdalısı Türk Eğitim Sen’li öğretmenler olarak 24 Kasım Öğretmenler gününde Başöğretmen Atatürk’ü anacak ve Öğretmenlerimizin yanında olacağız. Öğretmenler gününün tarihçesini de hatırlatmak isterim. Ülkemizde her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Bu, 1981 yılında başlamış bir uygulamadır.

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi’nin yayımlanması ile resmileşmişti.

Atatürk’ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun “başöğretmen” oluşunun yıldönümlerinde ülke  çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verildi. Paylaşımın ikisi de,”En düz öğretmen” tarafından paylaşılmıştır.