Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 25 Temmuz 2022 Pazartesi günü Pençe-Yıldırım Harekat bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının güvenlik birimlerimize yönelik olarak düzenlediği saldırısı sonucu Piyade Uzman avuş Remzi Nişan'ın şehit olduğu belirtildi.
MEB açıklamasında, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadesi kullanıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 4 güvenlik korucusu şehit oldu

Öte yandan konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 

"Pençe-Yıldırım Harekatında, teröristlerin saldırısı sonucu, kahraman askerimiz Remzi Nişan ile kahraman güvenlik korucularımız Bülent Vermez, Kemal İmece, Avdi Demir, Veysi Sebik şehit düştüler. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, aileleri ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Şehit Piyade Uzman avuş  Remzi Nişan'ın Mersin'deki ailesine şehadet haberi verildi
Pençe-Yıldırım Harekat bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Piyade Uzman avuş Remzi Nişan'ın, Mersin'in Erdemli ilçesindeki ailesine şehadet haberi ulaştırıldı.


İlçe Kaymakamı Avni Kula ve İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Erhan Erdoğan, Piyade Uzman avuş Remzi Nişan'ın şehadet haberini eşmeli Mahallesi'nde yaşayan baba Halis Nişan'a bildirdi.
Haberin ardından evin önüne şehit asker için taziye çadırı kuruldu, çevreye de Türk bayrakları asıldı.


Evli olduğu öğrenilen Piyade Uzman avuş Nişan'ın cenazesinin, yarın Yenişehir ilçesindeki Muğdat Camisinde düzenlenecek olan törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.
Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Uzman avuş Remzi Nişan'ın, bugün Pençe-Yıldırım Harekat bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehit olduğunu bildirmişti.