Bugün, 16 Temmuz 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    10291,1%0,64
  • DOLAR

    40,26% 0,13
  • EURO

    46,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    4321,06% 0,57
  • Ç. ALTIN

    6892,48% -0,19

Milli Türk Talebe Birliğinin 62. Genel Kurulu yapıldı

- İsmail Emrah Karayel, Genel Başkanlık görevini Tahsin Başarı'ya devretti

Genel 18.11.2023 19:24:48 0
Milli Türk Talebe Birliğinin 62. Genel Kurulu yapıldı

İSTANBUL (AA) - Milli Türk Talebe Birliğinin (MTTB) 62. Genel Kurulu, Birliğin kuruluşunun 106'ncı yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Birliğin Cağaloğlu'ndaki Genel Merkezi'nde düzenlenen genel kurulda, MTTB Başkanı İsmail Emrah Karayel görevini Tahsin Başarı'ya devretti.

Eski TBMM Başkanı ve Birlik Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İsmail Kahraman, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan başkasının ibadete açamayacağını belirtti.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin toplantılarında ana gündem maddesi olduğunu söyleyen Kahraman, Ayasofya'yı devamlı gündemde tuttuklarını da ifade ederek, "Bir büyük hicrandı. Ama siz açtınız. O kadar güçlü bir iradeniz var ki Allah razı olsun, Taksim'deki cami de açılamazdı. Pera'da cami yapılamazdı." diye konuştu.

Kahraman, dünya siyasi tarihinin yazılırken burada Türkiye'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yer alacağını, kendisini tarihin sembolü olacağını ifade etti.

Bugünün Selahaddin Eyyubi'sinin Erdoğan olduğunu dile getiren Kahraman, "Başka Kudüs, Filistin diyen yok." dedi.

- "Cumhurbaşkanı'mızın gençlere çizdiği 2053, 2071 vizyonlarını kararlılıkla sürdüreceğiz"

Eski MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel, Birliğin asırlık bir çınar olduğunu, aldığı sancağı yeni genel başkana devrettiğini söyledi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılmasını sağladığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Karayel, Erdoğan'ın "Ayasofya'nın açılması Mescid-i Aksa'nın özgürlüğe kavuşmasının habercisidir." sözünü anımsatarak, bunun önemli bir düstur olduğunu, gelecek nesillerin bu düstura ulaşmak, Ayasofya'da olduğu gibi özgür Mescid-i Aksa'da da namaz kılmak için elinden gelen çabayı sarf edeceğini belirtti.

Bu zulme karşı en sert şekilde ses çıkaran tek liderin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu dile getiren Karayel, "Cumhurbaşkanı'mızın sözleri o kadar etkilidir ki her söz karşılığında dünyadaki emperyalistlerin, İsrail'e muhtaç olanların tamamından çok ciddi ses gelmektedir." ifadelerini kullandı.

Yeni dönem MTTB Genel Başkanı Tahsin Başarı, Birliğin, cihan devletleri kurmuş ecdadın izinde, büyük ve güçlü Türkiye'nin mimarı olacak üniversiteli gençliğine, milli ve manevi değerlere bağlılığı, ilmi, denizleri ve kıtaları aşan ufku aşılamayı sürdüreceğini belirtti.

Başarı, ayrıca şunları kaydetti:

"Milli Türk Talebe Birliğimizin gençliği olarak, mazlumlara umut olan merhameti, zalimlere dur diyen dirayeti, milletine hizmet sevdası ile gönüllerimizin fatihi olan Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, biz gençlere çizmiş olduğu 2053, 2071 vizyonlarına dur durak bilmeden aşk ile çalışarak, karşımıza çıkarılan bütün engelleri aşmayı, bir ve birlik içinde Birliğimizin çatısı altında azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Peygamber Efendimiz'den aldığımız düsturla Selahaddin Eyyubi'nin cesareti, Fatih Sultan Mehmet'in fetih aşkı, Abdülhamid Han'ın vizyonu, Mehmet Akif'in kalemi, Necip Fazıl'ın üslubu, Sezai Karakoç'un 'dirilişi'yle hak bildiğimiz dava yolumuzda kıymetli büyüklerimizin ayak izlerini takip ederek, çökmez çatımız altında mukaddes emanetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Yorum

TÖB SEN parasız eğitim için eylem yaptı, okul hakkında suç duyurusunda bulundu

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yeni Başhekimi Belli Oldu

Süleyman Ekici il milli eğitim müdürü olarak yeniden atandı

Yapay Zeka Müfredata Giriyor, Mevcut Dersler de Güncellenecek!

EYSEN'den Şube Müdürleri ve Eğitim Müfettişlerine Özlük Hakkı Müjdesi

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Sürpriz Atama!

Memur ve Emeklisini Bekleyen Acı Gerçek: Toplu Sözleşme Yine Mağduriyet Yaratacak Mı?

Ekrem İmamoğlu’na beraat ve hapis cezası kararı

Özel Eğitim Öğretmenleri 5 Farklı Kademede Kritik Rol Oynuyor!

Kocaeli Kartepe'de Akıl Almaz İddia: "Öğretmen Derse Girmeden Yüzde 25 Fazla Ücret Aldı!"

Memur maaşına 2.129 TL’den, emekli maaşına 940 TL’den fazla fark ödemesi yapılacak

Temmuz Zamlı Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak? SGK’dan Beklenen Açıklama

Dışişleri Bakanlığı'nda FETÖ Operasyonu: 3'ü Aktif Memur, 8 Kişiye Gözaltı Kararı!

TOKİ 47 İlde 508 Konut ve İş Yeri Peşinat, Başvuru ve Satış Şartları Belli Oldu

Ücretli Öğretmenlik Başvurları, Gerekli Belgeler, Başvuru Tarihleri

LGS tercihlerinde kazandıran yöntemler!

Meslek liseleri taban puanları! 2025 LGS meslek lisesi taban puanları sağlık, elektrik, turizm tüm bölümlerin tablosu

Açık Lise Sınavlarında Gözetmen ve Salon Başkanı Aranıyor!

Aydın’a yeni il milli eğitim müdürü atandı

41 üniversitenin denkliği YÖK tarafından reddedildi

Okul müdürlerine %7 artırımlı ek ders davası Eğitim Gücü Sen tarafından kazanıldı

Rehber Öğretmenlere LGS Tercih Döneminde Ödenecek Ek Ders Ücreti Belli Oldu

Eş Durumu Atamalarında Görev Yeri Değişmeyen Öğretmenlere MEB'den 2 Kritik Teklif!

Yeni Maaşlar Belli Oldu: Öğretmenler Temmuz’da Ne Kadar Maaş Aldı?

Diyarbakır'ın Yeni Milli Eğitim Müdürü Belli Oldu

Mehmet Şimşek'ten Maaşlara Zam Açıklaması:

MEB'den 9 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Dev Atama ve Rotasyon Kararı

Direksiyon Sınavlarında Kritik Değişiklik! Binlerce Öğretmenin MTSK Görevi Askıya Alındı

ÖSYM'den Yeni Sınav: e-TEP, Doçentlik ve Doktora Başvurularında Geçerli Olacak!

Yeni Ankara il milli eğitim müdürü belli oldu

Yükleniyor

YAZARLAR