Milli Eğitim Müdürlüğü, maaş promosyon anlaşmasını tek taraflı iptal etti. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iptal kararını sendika duyurdu. İşte sendika tarafından yapılan maaş promosyon anlaşma iptaline ilişkin açıklama ve haberin detayları:

HÜRRİYETİ EĞİTİM SEN'DEN MAAŞ PROMOSYONU İPTAL AIKLAMASI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü maaş promosyonunu tek taraflı fes etti. Hürriyetçi Eğitim ve Bilim alışanları Sendikası ( Hürriyetçi Eğitim Sen) Kahramanmaraş İl Mali Sekreteri Hayrullah Demir, banka promosyon anlaşmaları ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.
Hayrullah Demir, açıklamasında şunları söyledi;

" Sendika olarak Milli Eğitim Müdürlüklerimize Promosyon Anlaşmaları ile ilgili resmi yazı ile başvurmuştuk. Bu kapsamda Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürümüzü ayrıca ziyaret ederek promosyon sorununun çözümü için görüş ve önerilerimizi iletmiştik. Tüm eğitim camiasının beklediği müjdeli haber bugün itibariyle çıkmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından ilgili bankaya " Fesh Şartlarının Kuruma İletilmesi" talepli yazı yazılmış ve yeni ihale sürecine geçileceği ifade edilmiştir.
Kahramanmaraş'taki tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olsun. Değerli İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman beye de bu kapsamda eğitim çalışanları adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Sağ olsunlar, kendileri çözüm odaklı yaklaşımları ile tereddütsüz olarak personelinin yararını gözetmişlerdir.

KAHRAMANMARAŞ İL MİLLİ EĞİTİM PROMOSYONU İPTAL ETTİ

Hürriyetçi Eğitim Sen Kahramanmaraş İl Başkanlığı olarak; 07 Nisan 2022 Tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Promosyon Anlaşmalarının Revize Edilmesi Konulu Resmi Yazı ile başvurduk. 04 Ağustos 2022 Tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Promosyon Anlaşmalarının Fesh Edilmesi Konulu Resmi Yazı İle başvurduk. 07 Ağustos 2022 Tarihinde " Promosyon Anlaşmaları Fesh Edilmeli" diye Basın Açıklaması yaptık. 08 Ağustos 2022 Tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerini ziyaret ederek çözüm önerimizi ve izlenilecek yasal süreçle ilgili çalışmalarımızı ifade ettik.

TÜM ALIŞANLARDAN DİLEKE ALINAN PROMOSYONUN İADESİ

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretimizde promosyon anlaşmaları kapsamında çözüm önerilerimiz olarak şunları ifade ettik: Tüm çalışanlardan dilekçe alınarak, 15 Eylül tarihine kadar ilgili bankayla görüşülmesi ve promosyon için ödenen meblağın personel tarafından geri ödenmesi ile sözleşmenin fesh edilmesi. Yeni bir banka ile promosyon sözleşmesi yapılarak, yapılan anlaşma doğrultusunda ilgili bankaya sözleşme fesh kapsamında eski bankaya ödemenin yeni sözleşme toplam miktarından ödenmesi. Mevcut banka ile görüşmelerin yapılarak promosyon ücretinin tatminkar seviyede revize edilmesinin sağlanması. Revize edilmediği takdirde tüm çalışanların maaşların yattığı gece hesaplarındaki maaş ödemelerinin farklı bankalara transfer edilmesi yoluyla bankaya tepki gösterilmesi.

BANKAYA YAZI İLE MAAŞ PROMOSYONU İPTAL EDİLDİ

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 15 Ağustos 2022 tarihli ilgili bankaya gönderdiği yazısı ile de artık sürecin sonuna gelindiğini ifade etmek istiyorum. Bankaya 30 Ağustos tarihine kadar süre tanınmış, tatmin edici bir revize yapılmazsa, sözleşmenin tek taraflı fesh edileceği belirtilmiştir. Mücadele varsa, çaba varsa, emek varsa mutlaka karşılığı vardır. Promosyon sürecinin kazananı eğitim çalışanları olacak ne mutlu bizlere. Şimdi sıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizdedir , aynı hassasiyeti onların da göstereceklerine yürekten inanıyoruz.

SENDİKALARA TEŞEKKÜR

Kahramanmaraş Hürriyetçi Eğitim Sen İl yönetimi olarak, banka promosyon ile ilgili çaba gösteren diğer eğitim sendikalarına da teşekkür ederiz. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak Kahramanmaraş'ta, ve Türkiye'de gündemi belirlemeye, ve eğitim çalışanlarının yüzünü güldürmeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.