Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Aynı zamanda İyi Parti Milletvekili İsmail Koncuk, Siirt Kurtalan Albayrak İlköğretim Okulu'nda 4/B sözleşmeli sınıf öğretmeni olan M. D.'nin eş durumu özrüne istinaden 1.10.2009 tarihinde Kırşehir Akpınar İlçesi Kelismailuşağı İlköğretim Okulu'na atamasının yapıldığını, bu okulun ise fiilen kapalı bir okul olduğunu, öğrenci ve öğretmenlerinin 16.08.2009'da başka bir okula nakledildiğinin anlaşıldığını kaydetti.Koncuk, 3 Ocak 2008 tarihinde sözleşmeli sınıf öğretmeni olarak Siirt Kurtalan Albayrak İlköğretim Okulu'nda göreve başlayan M.D'nin eş durumundan atamasının yapıldığı ve fiili olarak kapalı olan Kelismailuşağı İlköğretim Okulu'nun İLSİS sisteminde yer almadığının görüldüğünü söyledi. Koncuk, İLSİS sisteminde Ağustos 2009 dönemi eş durumu özrüne bağlı atamalarda Kırşehir ilinde sadece Akçakent İlçesi Şeyh Şamil İlköğretim Okulu'nda bir tane sınıf öğretmeni açığının ilan edildiğini, bu okula da puan üstünlüğü esasına göre bir atamanın yapıldığının anlaşıldığını belirtti.Koncuk, M.D.'nin bu atamadan 18 gün sonra görev yerinin tekrar değişerek Akpınar İlçesi Büyük Abdiuşağı Şehit Er Adem Erdaş İlköğretim Okulu'na norm kadrosu fazlası olarak görevlendirildiğini ve ardından da Kaman İlçesi Yelek İlköğretim Okulu'na görevlendirmesi yapılarak norm kadro içerisine alındığını kaydetti.
Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın atamaların gerçekleştirileceği takvimine göre 2009 yılının ikinci atamalarının 10 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı belirtilmiş olmasına rağmen, M.D.'nin atamasının 1.10.2009'da yapıldığının dikkat çekici olduğunu söyleyerek,
"Bu usulsüz atama Türk Eğitim-Sen olarak tespit ettiğimizdir. Acaba başka usulsüz atamalar da yapılmış mıdır? Sayın Bakan Nimet ubukçu'dan talebimiz, bu usulsüz atamayı bir an önce iptal etmesidir. Aksi takdirde bu şaibeli atama sözleşmeli öğretmenler arasında infial uyandıracaktır" dedi.Koncuk ayrıca, Türk Eğitim-Sen olarak Siirt ve Şanlıurfa'da görev yapan iki sözleşmeli öğretmenin de M.D. gibi eşlerinin Kırşehir'de görev yaptığını ifade ederek, bu iki öğretmenin eş durumu özrüne istinaden Kırşehir'e atamalarının yapılması için dava açtıklarını da bildirdi.Türk Eğitim-Sen'in sözkonusu atama ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na yazdığı yazıya verilen cevap ise şöyle:
"Bakanlığımız 2009 yılı Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer değiştirme Kılavuzu'nda belirtilen işlem takvimine bağlı kalarak yürütmüştür. 2009 yılı naklen atama/görevlendirme dönemlerinde ilgili valilikler alanlar ve okullar bazında öğretmen norm kadro ve sözleşmeli pozisyon açıklarını belirleyerek Bakanlığımızı bilgilendirmişler ve yer değişikliği işlemi hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilmiştir.Adı geçen öğretmen, eşi R.D.'nin Kırşehir ilinde kadrolu sınıf öğretmeni olarak görev yapmakta olduğunu, ilgi (b) esaslar çerçevesinde eşinin yanında görevlendirme isteği ile Bakanlığımıza başvuruda bulunmuştur. İlgi (b) esaslar kapsamında ilgili öğretmenin başvurusu değerlendirilmeye alınmış olup, Siirt ili Kurtalan Albayrak İlköğretim Okulu'nda sözleşmeli öğretmenlik görevine 03/01/2008 tarihinde başladığı. Bir yıllık çalışma süresini tamamlamış olduğundan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen boş pozisyonu bulunan Kırşehir ili Akpınar İlçesi Kelismailuşağı İlköğretim Okulu öğretmenliğine ilgi (c) onayıyla görevlendirmesi uygun bulunmuştur.M.D.'nin görevlendirme işlemi söz konusu kılavuzda belirlenen iş ve işlem takvimi sonrasında 01/10/2009 tarihli ve 80635 sayılı onayla pozisyon açığı bulunan anılan okula yapılmıştır. Ancak, bu okulun eğitim ve öğretime 19/10/2009 tarihinde ilgili Valilikçe kapatıldığı, bu nedenle ilgilinin görev yeri Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Kaman İlçesi Yelek İlköğretim Okulu olarak belirlenmiş ve bu görevine 22/10/2009 tarihinde başlamıştır."