Meslek liselerinde 11 ve 12’nci sınıfta okuyan öğrenciler için bu yıl ders kitapları yayımlanmadı. Öğrenciler ve öğretmenler, 9, 10 ve 11’inci sınıflar için hazırlanan meslek dersi kitaplarına dijital olarak ‘http://meslek.eba.gov.tr’ adresinden ulaşabiliyorlar.  9’uncu sınıflar için 108, 10’uncu sınıflar için ise toplam 221 adet kaynak kitap bulunuyor. 11’inci sınıflar için hazırlanan 343 kaynak kitabın hepsinde ‘taslak’ ibaresi yer alıyor..

Br diğer yandan mezun olmak için hazırlanan ve üniversite sınavına girecek olan 12’nci sınıflar için ise sitede herhangi bir kaynak kitap ve ders notu bulunmuyor. Ayrıca 10’uncu sınıf ocuk Gelişimi, 11’inci sınıflar ise Erken ocukluk ve Özel Eğitimde Program Atölyesi, Yetersizlik Türleri ve kaynaştırma Eğitimi, ocuk Edebiyatı ve Sosyal Medya derslerinin notları da sitede yer almıyor.

BirGün Gazetesi'nden Berkay Sağol'a konuşan Eğitim İş İstanbul 1 No’lu Şube Özlük Hukuk TİS Sekreteri Gül İnce Canıçevik , “Biz alan öğretmenleri derslerimizi boş geçirmiyor, eski çerçeve öğretim programına göre hazırlanmış elimizde bulunan kaynaklardan, kendimize ait yılların tecrübesiyle edindiğimiz ders notlarımızdan derslerimizi işliyoruz. MEB, bir an önce derslerin kitaplarını yayımlamalı” ifadelerini kullandı.

Canıçevik konuşmasına şöyle devam etti : “MEB tarafından programlar güncellendi, ama güncel içeriklerle değil, geçersiz kabul edilen eski modüllerle ya da hiç ortada olmayan ders içerikleriyle ders yapılıyormuş gibi gösterilmesi bekleniyor. Bu sorun tüm Türkiye’deki meslek liselerinde yaşanıyor. Eğitimin ve eğitimle ilgili materyal ihtiyaçlarının devlet tarafından tüm öğrencilere eşit ve bedelsiz sağlanması anayasal bir zorunluluk olup, bu bir lütuf değildir.”

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçen sene övünerek meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler için meslek dersi kitaplarının ilk kez "ücretsiz kitap" kapsamına alındığını açıklamıştı.