Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada YLSY kapsamında 321 öğrenci, MEB bursuyla yurt dışında lisansüstü öğrenim görecek. Burs kapsamında yükseköğretim kurumları adına 171, kamu kurum ve kuruluşları adına 150 olmak üzere toplamda 321 kontenjan https://rebus.meb.gov.tr/ adresinde ilan edilirken, 1 Kasım 2022 tarihinde alınmaya başlayan ve normal süresi bugün (11 Kasım 2022) sona erecek olan 2022 YLSY başvuruları, 16 Kasım 2022 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Adaylar başvuru işlemlerini 16 Kasım 2022 saat 17.00'ye kadar Millî Eğitim Bakanlığı'nın rebus.meb.gov.tr (REBUS - Resmi Burslu Öğrenci Sistemi) sayfasından yapabilecek.

Üniversitelerle beraber, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Üniversitesi, Savunma Sanayii Başkanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü ve Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı adına yurt dışına öğrenci gönderilecek.
 
Yurt dışında yüksek lisans ve/veya doktora öğrenimlerine devam eden bu öğrenciler, eğitimlerini başarıyla tamamladıktan sonra mecburi hizmetlerini yerine getirmek üzere ilgili kurum ve kuruluşların kadrolarına atanıyor.
 
Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen adaylar, MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünün  internet https://yyegm.meb.gov.tr/adresinde yayımlanan YLSY başvuru ve tercih kılavuzunu inceleyebilir.