Milli Eğitim Bakanlığı 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 327 nci ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 24 üncü maddeleri kapsamında 17.10.2022 tarihli ve 61039134 sayılı makam onayı doğrultusunda İl Millî Eğitim Müdürlüklerinde görev almak üzere 2022 Eğitim Müfettiş Yardımcılığı "Yarışma Sınav Puanı" sıralaması esas alınmak suretiyle Eğitim Müfettiş Yardımcısı alımı gerçekleştirilecektir.


A. BAŞVURU ŞARTLARI

- Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Yarışma Sınavı sonucunda 100 (yüz) tam puan üzerinden 70 (yetmiş) ve üstü puan alarak atamaya hak kazanan asıl adayların atamaları, yarışma sınavı puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda yapılacaktır.

B. BAŞVURU İŞLEMLERİ

- Başvurular, Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacak. Bunun dışında yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

- Adaylar en fazla 20 (yirmi) il tercihinde bulunabileceklerdir. Tercihlerinin dışındaki illere atanmak isteyenler “Tercihlerim dışında herhangi bir ile atanmak istiyorum.” seçeneğini de seçebileceklerdir.

C. DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

- Elektronik Başvuru Formunun doğru ve eksiksiz doldurulmasından başvuruyu yapan aday sorumludur. Adaylar, başvurusunun onay işlemlerini tamamlamadan il/ilçe millî eğitim
müdürlüklerinden belgeye dayalı bilgi düzeltme talebinde bulunabilecektir. Bilgi düzeltmesi yapılan adaylar, belirtilen takvim süreci içerisinde yeniden başvuru yapabilecektir. Ancak il millî eğitim müdürlüklerinin onaylamasından sonra hiçbir surette düzeltme yapılmayacaktır.

- Başvurular sırasıyla kurum, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacaktır.

- Elektronik Başvuru Formu, il millî eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra alınacak iki çıktıdan birinin örneği imzalanıp mühürlenerek adaya verilecek, diğer çıktı da özlük dosyasının bulunduğu birimde saklanacaktır.

- Yukarıda belirtilen açıklamalarda yer almayan hususlarda, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Yönetmeliğinin ilgili hükümleri esas alınacaktır.

D. ATAMAYA İLİŞKİN HUSUSLAR

- Eğitim müfettiş yardımcılığına atamalar Bakanlıkça yapılacaktır.

- Başvuruda bulunan adayların atamaları tercihleri de dikkate alınarak yarışma sınavı puan üstünlüğüne göre yapılacaktır.

- Puan yetersizliği nedeniyle tercihlerine atanamayan adaylar, Bakanlıkça uygun görülen bir ile atanmak istediklerini belirtmiş olmaları hâlinde atamaları bilgisayar kurası ile yapılacaktır.
Bakanlıkça uygun görülen bir ile atanmak istediklerini belirtmeyenlerin atamaları yapılmaz ve bu adaylar atama haklarından feragat etmiş sayılacaklardır.

- Atama işlemleri gerçekleştirilirken, sırasıyla adayların yarışma, yazılı ve sözlü sınav puanlarının üstünlüğü esas alınacaktır. Bu puanların tamamının eşit olması hâlinde, adayların yarışma sınavına başvuru tarihinin son günü itibarı ile hesaplanan hizmet puanları dikkate alınacak, bu puanın da eşit olması durumunda bilgisayar kurası ile atama yapılacaktır.

- Atama sonuçları Bakanlığımızın http://personel.meb.gov.tr/ internet adresinden yayımlanacaktır.

- Ataması yapılan adayların, tebligat tarihinden itibaren ilgili mevzuatta belirtilen süre içerisinde yeni görevlerine başlamaları gerekmektedir. Yasal süresi içerisinde göreve başlamayan adayların atamaları iptal edilecek ve bu sınav sonucuna dayalı tekrar atamaları yapılmayacaktır.

- İlgili mevzuatta belirtilen süre içinde göreve başlamayıp ataması iptal edilen adayların yerine, aynı alandaki yedek adaylar arasından puan üstünlüğüne göre, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Yönetmeliğinin 14 üncü maddenin birinci fıkrasında yer alan süre içerisinde atama yapılacaktır.

- Ataması yapılan personele ilişkin kararnameler sistem üzerinden Bakanlık tarafından Valiliklere gönderilecek ve en geç bir hafta içerisinde ataması yapılan personele tebliğ edilecektir. Göreve başlama işlemleri ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62 nci maddesi de göz önünde bulundurularak tamamlanacaktır.

- Atanan adaylar, kılavuzda istenilen 4 (dört) adet vesikalık fotoğraflarını ve diploma ya da diploma yerine geçen belgenin tasdikli örneğini atandığı İl Millî Eğitim Müdürlüğüne teslim edecektir.

E. BAŞVURU TAKVİMİ

Başvuruların Alınması 24.10.2022 - 31.10.2022 (17:00’a kadar)
Atama Sonuçlarının İlanı 14.11.2022

İletişim Bilgileri Tel :0 (312) 413 18 34
:0 (312) 413 28 60
:0 (312) 413 18 85
Faks :0 (312) 418 23 43