Bakanlık İki Yıldır Uygulanan Kararda Değişikliğe Gitti!

 
Milli Eğitim Bakanlığı, pandeminin ilk ortaya çıktığı günden bu yana koronavirüsü okullardan uzak tutmak amacıyla bir dizi önlemler almıştı. Bu kapsamda resmi ve özel okullarda öğrenci, öğretmen ve eğitim kurumu yöneticilerinin katılımıyla yapılan etkinliklere izin verilmiyordu.
MEB 2 Mart itibarıyla kritik bir karara imza atarak il, ilçe ve uluslararası düzeydeki sosyal etkinliklerin artık düzenlenebileceğini duyurdu. Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıya göre salgının seyrini kontrol altında tutmak amacıyla belirlenen kural ve esaslara uygun olarak sosyal etkinlikler artık düzenlenebilecek.
 

Artık Vaka Nedeniyle Sınıflar Kapatılmayacak!

 
Milli Eğitim Bakanlığı, pandeminin etkinlerini kırmak amacıyla 2020-2021 eğitim öğretimin büyük bir dönemini uzaktan eğitim ile sürdürdü. 2021-2022 eğitim yılında ise yüz yüze eğitim tüm kademelerde başlarken, Bakanlık yeni bir uygulamaya giderek sınıf kapatma yöntemini tercih etmişti. Sınıflarda 2'den fazla vaka veya temas durumunda o sınıfta eğitim öğretim faaliyetlerine ara veriliyordu.
Dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Bakan Fahrettin Koca, alınan yeni kararları duyurdu. Sağlık Bakanı yaptığı açıklamada okullarda 2 vaka çıkması durumunda sınıfın kapatılması uygulamasına artık gerek kalmadığını vurgulayarak, pozitif çıkan öğrencinin izole edilerek eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini duyurdu. 
Sınıflarda Maske Kullanılmaya Devam Edilecek!
Açık havada maske zorunluluğunun kaldırılması ile birlikte öğrenciler, öğretmenler ve veliler okul ortamında maske kullanımının zorunlu olup olmadığını merak ediyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mesafenin korunmadığı kapalı alanlarda maske kullanımına devam edileceğini açıkladı. Bu kapsamda öğrencilerin okul ortamında özellikle sınıf, kantin, kütüphane, spor salonu gibi alanlarda maske kullanması büyük önem arz ediyor. Özellikle sınıflarda havaların henüz ısınmaması sebebiyle havalandırma işlemleri sınırlı olarak gerçekleşiyor. Öğrenciler okul bahçeleri gibi açık alanda maske kullanmayabilir.

Vaka Sayılarındaki Düşüş Herkesi Sevindirdi!

 
Şubat ayının ilk haftasında vaka sayıları bugüne kadar görülen en yüksek seviyeye ulaşarak 100 bin sınırını geçmişti. Özellikle omicron varyantının etkin olması sonrasında endişelenen vatandaşlar kısıtlamaların tekrar gelip gelmeyeceğini tartışıyordu. Mart ayının ilk haftası itibarıyla vaka sayılarında yaşanan düşüş herkesi sevindirdi. Vaka sayıları tekrar 50 bin seviyelerine gerilerken, bu yüksek oranların hastaneye yatış ve ölüm oranlarına yansımaması dikkat çekti.