Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün; Yurt genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevreleri ile Rize ve Artvin kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Yağış geliyor


Peş peşe yapılan uyarılara göre yurdun güneydoğu kesimlerinde yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış muhtemel bekleniyor..

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden (MGM) yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun güneydoğu kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışın hüküm süreceği  Adana'nın doğusu, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis çevreleri ile Kayseri, Elazığ ve Malatya'nın güney ilçeleri ve Şanlıurfa'nın kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/ m2), Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/ m2) olması tahmin ediliyor.

Ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu..

Batı'ya sel, Doğu'ya kar uyarısı

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kar ve sel uyarılarında bulundu. Şen yaptığı açıklamada, "İstanbul'da perşembe gece yarısından itibaren kuvvetli yağış geliyor. Yağmur cuma günü İzmir'e kadar inecek. Muğla'da sahil taraflarında da görülecek. Bu yağmurlar Karadeniz'e ve Doğu Anadolu'ya gelecek. Cuma günü İstanbul'a sel uyarı yapacağız. Doğu bölgesine de kar uyarısı yapacağız. Orada kar yağacak" açıklamalarında bulundu..

Şen, "Perşembe gece ve cuma günü Marmara, Trakya, İstanbul, Kırklareli, anakkale, Bozcaada, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ, Kuzey Ege, Edremit Körfezi, İzmir ve Muğla'da yağmur, su baskınlarına neden olur dikkat. Cumartesi-Pazar, Karadeniz İç ve Doğu Anadolu'da kar ulaşımda etkili olabilir" ifadelerine yer verdi.