Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu ile Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Bartın, Karabük, Kastamonu, Ordu, Giresun, Malatya, Elazığ, Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Trabzon’un batı ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da yer yer sis ve pus olayları bekleniyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzeydoğu kesimlerde biraz artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın, genellikle kuzeyli, zamanla doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 


Ankara: Az bulutlu ve açık 21

İstanbul: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 22

İzmir: Az bulutlu ve açık 27

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 31

Antalya: Az bulutlu ve açık 29

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 23

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu gece saatlerinden sonra batı ilçeleri sağanak yağışlı 22

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 16

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 22

RİZE VE ARTVİN'İN KIYI KESİMLERİNDE BEKLENEN YEREL KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT! 
MGM'den yapılan uyarı:

"27.10.2022 Perşembe sabah saatlerinden itibaren Rize ve Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2/12 saat) olacağı tahmin ediliyor. 28.10.2022 Cuma öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışların meydana getireceği sel, su baskını, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." Rize ve Artvin için ayrıca sarı uyarı da yapıldı.

Yoğun kar yağışı başlıyor Meteoroloji son dakika duyurdu, 2 gün devam edecek
Perşembe günü 16 ilde sağanak yağış etkili olacak. Bu iller arasında Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Ardahan, Artvin, Rize, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Bartın, Düzce bulunuyor. Ayrıca perşembe ve cuma günü bazı illerde kar yağışı da başlayacak.