Memur maaşlarına ek zam açıklaması geldi. Memur maşları ile birlikte emeklilerin maaşlarına da ek zam  gündemde. 

Temmuz ayında memur ve emeklilere ilave bir zam gelebilir
Sayın Zengin: Temmuz ayında memur ve emeklilere ilave bir zam gelebilir

Milyonlarca memur ve emekli, Temmuz ayında hükumetin hatırı sayılır derecede bir maaş zamı yapmasını ve yüksek enflasyon karşısında bir nebze de olsa soluk almalarına imkan sağlanmasını bekliyor.
Memur maaşlarına enflasyona ek olarak zam gelecek mi sorusuna ğretim görevlisi Tarkan Zengin Trt Haber'de cevap verdi. Zengin Temmuz zamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak merak edilen soruları cevapladı.

TEMMUZ ZAMLI ÖĞRETMEN MAAŞLARI İİN TIKLAYINIZ

TEMMUZDA EK ZAM VAR MI


TRT'Y konuşan Tarkan Zengin memur maaşlarına ek zam konusnda şunları söyledi: 
“Temmuzda yüzde 40 beklentinin üzerinde zam da masada. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız asgari ücret de işin içinde olmak üzere yapılabilecek ilave zamlar da konuşuyor. Emeklilerde taban maaşı var biliyorsunuz. 2500 TL burada da bir artış öngörülüyor. 3500 veya 4000 TL civarına çıkarılabilir. Bunun dışında da memura ve emekliye verilebilecek ilave zam da konuşuluyor. Ocak ayında işçi ve Bağ-Kuremeklilerine yüzde 25,47 zam yapılmıştı. Enflasyon farkından kaynaklanan nedenlerle memur ve emeklilerine yüzde 30,95 zam yapılmıştı. Orada işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 2-3’lük bir beklentileri zaten var” ifadelerinde bulundu.


NUMAN KURTULMUŞ DA EK ZAM AIKLAMASI YAPTI


AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş bir televizyon programına konuk olarak meur maaşları ve ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:


"Vatandaşımızın vermesi gereken vergilerden vaz geçerek, destekler vererek vatandaşlarımızın gelirini yukarı çekmek için gayret sarf ediyoruz" 
"Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere. Öyle zannediyorum ki yüzde 40'lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Aynı şekilde asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek.
Enflasyonun orta vadede düşürülmesi için atılacak adımlar var. Acil olan şu anda vatandaşımızın ciddi alım gücü problemiyle karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Bunun için alım gücünün desteklenmesini temin edilmesi lazım.
Orta vadede tarımsal alanların daha fazla ekilmesini sağlamak. Tarım Bakanımız bu açıklamayı yaptı. Tarımsal ürünlerdeki fiyatların aşağı çekilmesi. Dar ve orta gelirli vatandaşımızın daha rahat konut alabilmelerini sağlamak için sadece kredi değil aynı zamanda ucuz arsa üretimi düzenlemelerinin yapılması.
Bunlarla ilgili çok titiz çalışmalar yapılıyor. Yakın planda ailelerin alım gücünü arttıracak tedbirleri temin etmemiz lazım."

 

"BU YAZ İTİBARİYLE RAHATLAMAYI HİSSEDECEĞİZ"

"Her zaman dünya ekonomisi ve ulusal ekonomiler iç içedir. İçinden geçmekte olduğumuz süreç her iki dinamikleri çok daha yakınlaştırmıştır" 
"Ukrayna-Rusya arasında tahıl dünya piyasalarına çıkmıyorsa bundan hiçbir ekonomi kolay kolay kendisini koruyamaz. Ekonomi ile ilgili öngörülebilir olmak meselesi bu. Şu anki şartlar içerisinde çok dinamik süreçten geçiyoruz. Örneğin Türkiye'nin ilk 5 aylık performansı bütçenin 124 milyar fazla vermiş oldu. Biz hala bütçe disiplinini koruyan ülkeyiz. Türkiye enerji hariç cari fazlası veren bir ülke. Maalesef enerjide dışa bağlıyız. 2018'de devreye soktuğu kendi milli yerli kömür hamlesini çok değerli görüyoruz.
İhracatımız 240 milyar dolar seviyesine geldi. İstihdam pandemi öncesi dönemine dönmüş oldu. Baktığınızda Türkiye ihracatını yapan, istihdam üreten bir ülke. Temel sorun hayat pahalılığı. Dengeleri bozmadan bu anlamda tedbirleri alıyoruz. Bu yaz aylarıyla birlikte bir rahatlamayı, ondan sonraki dönemde baz etkisiyle daha kalıcı bir rahatlamayı hissedeceğiz."