Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleşmeli personele kadro açıklamaları sonrasında, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından kamuda sözleşmeli çalışanların kadroya geçmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın açıklamaları şöyle ;


1-Memur-Sen olarak, kamu personel sisteminde asli ve tek istihdamın kadrolu olması kararlılığıyla yürüttüğümüz ve akabinde 6. Dönem T. S. hüküm altına aldığımız “Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi” çalışması,bugün Cumhurbaşkanımız Sn.@RTErdogan tarafından açıklandı.

2- Açıklanan ve yakın zamanda Meclis’e gelecek olan çalışmayla, 2011 ve 2013 yıllarında olduğu gibi sürecin tamamında gösterdiğimiz katkı ve çabalarımızla, 424 Bin sözleşmeli personel kadroyla buluşacak ve 657 4/B’ye göre süresiz sözleşmelilik tarih olacaktır.

3-Kamuda süresiz sözleşmeli olarak belli dönemlerde kadroya geçirilme beklentisi son bulacak,süresini tamamlayan 227 Bin sözleşmeli personel ise doğrudan kadroya kavuşacaktır. Kadro için önemli adımı atan Sn.Cumhurbaşkanımız @RTErdogan ’a,SGB Bakanı @vedatbilgn 'e teşekkür ederiz.

4- Kadroya geçiş ile birlikte; özellikle Belediyelerde iş güvencesine ilişkin tartışmalar önemli oranda azalacak, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına girilebilecek, izin hakları iyileşecek, aile bütünlüğü kaygıları son bulacak, çalışma barışı sağlanmış olacaktır.

5-Memur-Sen olarak; kamuda asli istihdam türünün tek ve kadrolu olması yönündeki ısrarımız, mücadelemiz sürecek; kadro müjdesinin süresizlerde oluşturduğu sevincin süreli sözleşmelilerde de yankı bulması için TBMM Komisyon/Genel Kurul aşamasında gayretimiz devam edecektir. ifadelerinde bulundu..