Memur maaşları enflasyon karşısında önemli oranda eridi. Temmuz ayında yapılan %42 civarındaki zam ise etkisini çabuk kaybetti. Şimdi memurlar 2023 maaş zammının ne kadar olacağını merak ediyor.

memur maaşları ile ilgili hükumet kanadından çeşitli açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur maaşların ciddi iyileştirme yapılacağı yönündeki açıklamalarının ardından bakanlar da bir bir memur maaşlarının iyileştirilecğini ve çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceğini söyledi.

Bazı ekonomistler ise %60'lara varan Ocak zammından bahsetti. Yüksek maaş zammını ise yaşanacak olan enflasyona ve 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvelili seçimlerine bağladılar.

Memurlar da hükumetin 2023 Ocak ayında maaşlara ciddi zam yapılmasını bekliyor. Ancak resmi verilere bakıldığında memurların maaşlarına büyük zammın yansıması imkansız gibi.

Zira Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında toplam %6.9 oranında enflasyon gerçekleşti. Bu da sadece sözleşme zammını karşılayabiliyor. Ekim Kasım ve Aralık zamları ise maaşlara doğrudan zam olarak yansıyacak. Mevcut enflasyon verilerine ve hükumet kanadından enflasyon ile ilgili açıklamalara bakıldığında kalan 3 ayda enflasyonda çok ciddi artış açıklanması beklenmiyor. Merkez Bankası anketine göre ise enflasyon %16 civarında olacak ve bu oran maaşlara yansıyacak.

Ancak yaklaşan seçimler ve memurların alım gücünün ciddi oranda zayıflaması nedeniyle hükumetin enflasyon üzerinde bir zam yaparak bunu memurlara ve emeklilere müjde olarak vermesi bekleniyor.