Türk Eğitim Sen, memur maaşlarına enflasyon farkının yansıtılması ve refah payı olarak da ek zam yapılması gerektiğini açıkladı. Sendika tarafından yapılan açıklamada, yaşanan yüksek enflasyon ve döviz kurlarındaki artışların da dikkate alınarak, alım gücü azalan memurların maaşlarının desteklenmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Türk Eğitim Sen'den memur maaşlarına zam talebi açıklaması şöyle:

Ülkemizde salgın sürecinin de etkisiyle yüksek enflasyon, döviz kurlarındaki büyük artış, iğneden ipliğe gelen zamlar vatandaşın belini bükmüştür.
Eğitim çalışanları da ne yazık ki toplumun her kesimi gibi hayat pahalılığının altında ezilmektedir. Türkiye Kamu-Sen’in talebi doğrultusunda;

1- Enflasyonun artışları aştığı aydan itibaren hemen maaşlara yansıtılmalı.
2- Yüzde 3 refah payı uygulamasının hayata geçirilmelidir.
3- Ayrıca ücretlere hedeflenen enflasyona dayalı zam değil, gerçekleşen enflasyon ve zorunlu tüketim harcamalarını ön plana yerleştiren bir zam politikası belirlenmelidir.
4- Bankalarla yapılan maaş promosyonu sözleşmelerinin günün şartlarına uygun hale getirilmesi için genel bir karar alınarak yeni bir düzenleme yapılmalıdır.
5- Gelir vergisi dilimlerine karşılık gelen gelir vergisi matrahı artış oranı memur maaş katsayısı artış oranının altında kalmaktadır. Bunun sonucu olarak tüm kamu çalışanları daha fazla miktarda gelir vergisi ödemektedir. Kamu çalışanlarının maaşlarında ciddi bir kayba neden olan vergi dilimi düzenlemesi gözden geçirilmeli, tüm kamu çalışanlarının aylık ve ödemelerinde gelir vergisi dilimi yüzde 15’e sabitlenmelidir.
6- Bu yapılıncaya kadar gelir vergisi dilimlerine ilişkin matrah artışı, memur maaş katsayısına endekslenmelidir.