Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, kamu çalışanlarının ücretlerinde yapılan iyileştirmelerin, piyasanın ve ekonominin canlanmasına katkı yaptığını belirtti.
        
Semih Durmuş, Kırşehir Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü ziyaret ederek bir restoranda sağlık çalışanlarıyla buluştu.

Yemekte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel başkan Semih Durmuş, son dönemde enflasyonda çok ciddi manada artış yaşandığını söyledi.

Bu artışın da sabit gelirlilerin alım gücünü çok ciddi manada azalttığını ifade eden genel Başkan Semih  Durmuş,

"Ama bu dönemlerde hükümetin attığı çok önemli adımlar oldu. Bizim toplu sözleşmede, enflasyon oranında zam yapılmış olması talebimiz vardı. Onun da toplu sözleşmede bağıtlanmış olması da çok önemliydi. Dolayısıyla bu dönemde hem çalışanlarımızın enflasyona ezdirilmemesi sağlanmış oldu hem de hükümetin enflasyonun üzerinde birtakım iyileştirmeler yapmış olması çok önemliydi." dedi.

Semih Durmuş, yılbaşında memurların ve çalışanların ücretlerinde iyileştirme beklentileri olduğunu vurgulayarak şunları söyleri:

"Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümetin de bu yönde açıklamaları var. Yılbaşında sağlık çalışanlarının, dar gelirlilerin, sabit gelirlilerin ücretlerinde yeni artışların olacağına yönelik önemli mesajlar veriyorlar. Bu tabii ki çok önemli. Sağlık çalışanlarının, kamu çalışanlarının gelirlerinin artması çok önemli. Ne kadar gelir elde ediyorlarsa bu gelirlerini tekrardan piyasada harcıyorlar. Kamu çalışanlarına yapılan her iyileştirme aslında piyasanın da ekonominin de canlanmasında bir katalizör etkisi görüyor."