Kamuda çalışan milyonlarca personelin promosyonunu artırmak için kurumlar devreye girdi. Kamu hizmeti vermekte olan her kurumdaki promosyon heyetleri, promosyon anlaşması yapılan ilgili banka yöneticileriyle görüşmelere başladı. Bu görüşmeler sonrasında memurların alacağı banka promosyon ücretleri ciddi oranda artırılacak. Promosyon ücretlerinde yapılacak artışların ortışların 10 katı bulması bekleniyor.
Bankaların yüksek kar getirisi sağlamasının ardındandaha fazla müşteri çekmek için başlattıkları promosyon yarışında birbiri ardına imzalanan yüksek promosyon anlaşmaları, memur maaş promosyonlarının yeniden ele alınmasını gündeme getirdi
Emekli promosyonlarında yaşanan rekabet sonucu emekli maaşlarına ödenen promosyon 10 bin liraya kadar çıkarken kamu çalışanları için ödenen promosyonlarda da ciddi artışlar meydana gelmeye başladı.

TEMMUZ MAAŞ ZAMMI GELİRİ ARTIRDI

Memur maaşlarına 2022 Temmuz ayında yapılan;%41,69'luk zam bir anda maaşlarda belirgin bir artış sağlayınca bankalar yatırılan ücretlerden daha fazla kazanmaya başladı. Bankaların müşterileri üzerinden elde ettiği yüksek karlar promosyon ödemelerinde de artış beklentisi arttı. Süreç içerisinde kimi bankaların kamu çalışanlarına ödediği maaş promosyonunu artırması tüm kamu kurumlarını harekete geçirdi. Kamu kurumlarındaki promosyon komisyonları bankalarla görüşmelere başladı ve promosyonların artırılması sağlanıyor.

PROMOSYON ÜCRETİ NASIL BELİRLENİYOR?

2007/21 sayılı Promosyon Genelgesi'ne göre; banka promosyonu üç kişilik bir komisyon tarafından belirleniyor. Bu komisyon harcama yetkilisinin başkanlığında yetkili sendika temsilcisi ile kurum temsilcisinden oluşuyor.
Bu komisyon ihaleye giren bankalarla pazarlık yaparak promosyon alınmasını sağlıyor. Verilecek promosyonun tamamı maaş alan personele dağıtılıyor. Yapılan promosyon ödemesinin en az 2 yıl ile 5 yıl arası süreyi kapsaması gerekiyor.

ESKİ PROMOSYON SÖZLEŞMELERİ İPTAL EDİLECEK

memur maaşilarına ödenen pomisyon ücretlerinde süresi henüz bitmemiş sözleşmelerin de iptali için bankalarla görüşme yapıyor. Bu noktada henüz süresi bitmemiş sözleşmelerin iptal edilerek, sözleşmede yer alan tazminat maddesinin işletilmesi ve düşük kalan promosyon ücretlerinin yeniden güncellenmesi sağlanacak.
Sözleşme iptallerinde promosyon anlaşmalarındaki tazminat maddesi devreye sokulacak. 
promosyon anlaşmalarındaki tazminat maddesi  şöyle: İlk yıl sözleşeme fesih edilirse tamamı ikinci ve üçüncü yıl fesih edenler ödenen promosyon tutarının yüzde 50'sini iade eder.
Buna göre 2019 yılında 3 yıllık promosyon anlaşması yapalar için personel başına 3000 TL alan bir kurum sözleşmesindeki tazminat maddesini yürürlüğe sokacak
Böylece her personel için 1.500 TL iade edilerek yeni yapılacak olan sözleşme ile örneğin 30 bin TL'den imzalanacak.