Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde ev sahipliğinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen "Engelsiz Düşlere Yolculuk" isimli serginin açılışı gerçekleştirildi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen sergide, Engelli Koordinasyon Merkezi'nde eğitim gören engellilerin yaptığı eserler yer aldı.

Yüzde 40 ve üzeri engel raporu olan bireylerin eğitmenleri ile birlikte yaptıkları ahşap boyama ve mozaik eserler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne özel hazırlanarak hastane sergilendi.

Açıklamada, sergi açılışında yaptığı konuşmaya yer verilen Medical Point Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin, farkındalık yaratmak amacıyla yapılan bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını bildirdi.

Şahin, "Engelliler bizim için çok kıymetli ve özel bireyler. Şunu unutmamak gerekir, bir hekim olarak söylemek istiyorum ki, her yaşayan birey, bir engelli adayıdır. Biz buna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla sizlerin emek ve katkılarıyla oluşturduğu bu güzel sergiye ev sahipliği yapıp bu farkındalığa katkı sunmak istedik." ifadelerini kullandı.

- "Onlara engel olunmayınca neler yapabileceklerini görüyoruz"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk de engellilere engel olunmazsa neler yapabileceklerini bu sergide görmenin mümkün olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'de ilk defa engellilere proje kapsamında iş istihdam eden belediyelerden biri biziz. Bunlardan biri 'Mutlu Kafe', orada down sendromlu çocuklarımız çalışmakta. Glutensiz kafemizde de aynı şekilde çeşitli dallardan engelli kardeşlerimiz istihdam etmekte ve evlerine ekonomik olarak bir katkıda bulunmaktalar. Hem de kendilerini geliştirmek istiyorlar. Bunun dışında Türkiye'de ve Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü olan Engelsiz Yaşam Merkezimiz var. Buradan faydalanan birçok engelli kardeşlerimiz var. Bu yüzden özellikle merkezi görmeyen vatandaşlarımızın burayı ziyaret etmelerini isteriz."

Açılış konuşmalarının ardından, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berk, Medical Point Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hayrullah Kubba adına hazırlanan plaketi Başhekim Şahin'e takdim etti.

Görme engelli gençlerin ney ve saz eşliğinde konser verdiği etkinlikte, engelli ziyaretçiler için yemek düzenlendi ve misafirlere hediye takdim edildi.