Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kurslar Sınav Yönergesinde 04/08/2021 tarih ve 29028593 sayılı Makam Oluru ile yapılan değişikliğin detayları şöyle:

Kursiyer sayısının yetersiz olduğu durumlarda yapılacak sınavlar
EK MADDE 1- (Ek: Makam Oluru 04/08/2021-29028593) (1) Bu Yönergenin 9 uncu maddesi birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen sayıda sınava girecek kursiyer bulunmaması ve ilgili millî eğitim müdürlüğünce uygun görülmesi hâlinde iki aylık süre beklenmeden, kursiyer sayısına bakılmaksızın eğitimleri tamamlanan kursiyerler sınava alınır. Ancak bu kapsamda bir ay içerisinde birden fazla sınav yapılamaz.
(2) Kursiyer sayısı 40’tan az olan sınavlarda sadece il/ilçe millî eğitim müdürü veya görevlendireceği il milli eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü, bir bina sorumlusu, bir bina görevlisi ve her 20 kursiyer için biri başkan diğeri üye olmak üzere iki sınav komisyonu üyesi görevlendirilir. Sınav, Genel Müdürlük tarafından yapılan diğer sınavlarla aynı gün yapılması durumunda aynı resmi okul/kurum binası kullanılır. Bu durumda bina sorumlusu ve bina görevlisi görevlendirilmez.


Özel Kurslar Sınav Yönergesi Tam Hali İçin Tıklayınız