Bugün yapmış olduğu açıklamalarda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 yılı eğitim-öğretim döneminden bahsetti. Gelecek dönem için yapılan çalışmalar ile birlikte hazırlıkların erkenden tamamlanacağını da dile getirdi. Tüm bunların yanı sıra ilk kez tüm okullara bütçe gönderildiğini açıklayan Bakan Özer, ihtiyaçları karşılamak üzere hiç kimseye ihtiyaç duymadan, yalnızca eğitim kalitesine odaklanıldığı bir süreç içerisine girildiğini vurguladı..

Atılan bütçe adımının milli eğitim tarihinde yıllardan beri özlenen ve konuşulan ancak uygulamaya sokulamayan bir adım olduğunu belirten Bakan Özer,

"Bu adımı atmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Artık okullarımız, okul yöneticilerimiz hiç kimseye ihtiyaç duymadan, okul aile birlikleriyle bu ihtiyaçları karşılamak için herhangi bir ilişkiye girmeden, velilerden herhangi bir şey istemeden dimdik durarak sadece vermiş oldukları eğitimin kalitesinde odaklanma süreçlerini nasıl iyileştirebileceklerine vakit ayırma fırsatına kavuşmuş oldular" dedi.

 

60 bin personelimiz hazır 

Temizlik ile ilgili de herhangi bir sorun yaşanmaması için çalışmaların erken başlandığını ifade eden Bakan Özer sözlerine şu şekilde devam etti ;

 "Okullarımızdaki en büyük sıkıntı temizlik elemanlarıyla ilgili. İlk kez 5 Eylül'de okullar açılmadan önce 60 bin vatandaşımız okulların temizliğine yardım etmek için okullarımızda hazır olacak. Genelde ekim aylarında kısmi olarak 20-30 bin ile başlayan sayı ilk kez 60 bin ve Eğitim Uyum Haftası'nda sisteme girmiş olacak. Tüm imkanlarımızla birlikte öğrencilerimizin çok daha iyi ortamlarda eğitim alabilmeleri, öğretmenlerimizin çok daha sağlıklı bir şekilde eğitime katkı sunabilmeleri ve okul yöneticilerimizin dimdik durarak, devleti arkasında hissederek her türlü imkanla süreçleri çok daha başarılı bir şekilde koordine edebileceği eğitim sistemini daha güçlendirmeyle ilgili bu adımlarımız her geçen gün artarak devam edecek.