Dün itibariyle İlk olarak Hatay Valiliği ders sürelerini kısaltırken ardından Bursa, Diyarbakır ve diğer iller ders sürelerini peş peşe kısaltmaya başladı.
Ancak Milli Eğitim bakanlığı Valiliklerin aldıkları bu kararları gözden geçirerek 40 dakikalık süreye bağlı kalmalarını istedi.
Okulların yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte bir çok ilde okul önünde ve okul içinde yaşanan kalabalık görüntülerin yansımasının ardından ders süreleri Okul giriş çıkışlarında öğrenci-veli yoğunluğunun azaltılması ve sosyal mesafe sağlanması ders aralarında temizlik ve hijyen şartlarının iyileştirilmesi amacıyla uygulanması yönünde il milli eğitim müdürlükleri ders süreleri noktasında Mersin, Bursa, Hatay, Diyarbakır, Kırıkkale İl müdürlükleri ders süresini 40 dakikadan 30 dakikaya çekilmesine dair valilik onayı almıştı. 
Müdürlüklerin bu kararlarının sonrasında bir çok il müdürlüğünün de aynı şekilde ders sürelerini 30 dakikaya çekilmesi yönünde onayları alması bekleniyordu.
Bu gelişmelerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı ders süresini 40 dakikadan ,30 dakikaya çeken il müdürlüklerinden bu kararları iptal edilmesini istedi ve bundan ötürü il müdürlükleri ders süresini yeniden 40 dakikaya çekti.