Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenleri yeni eğitime alıyor. Bakan Özer, okullarda öğretmenlere ilk yardım teorik ve uygulamalı eğitimlerinin verilmesine başlandığını bildirdi.
Açıklamaya göre öğretmenler bundan sonra ilk yardım eğitimi alacak . Bakan Mahmut Özer, şimdiye kadar yüz binlerce öğretmenin ilk yardım eğitimi aldığını ve önümüzdeki süreçte bu sayının daha çok artacağını belirtti. 
Öğremtenlere verilen eğitimlerin tamamlanmasının akabinde eğitim alan öğretmenlere sertifikalar verilecek. İlk yardım sertifikasını alan öğretmenler, afet durumlarında oluşturulan acil müdahale ekiplerini katılıp, gereken yardımlarda en ön safhada yerlerini alabilecekler.
İlk yardım eğitimlerini öncelikli olarak pansiyonlu okullar, okul öncesi eğitim okulları, özel eğitim okullarında görev yapan öğretmenlere yönelik olarak devam ettirmeyi planladıklarını belirten Bakan Özer, eğitimlerde başarı gösteren öğretmenlerin "ilk yardımcı" belgelerini alarak olası sel, deprem gibi afet durumlarının yönetilmesi için oluşturulan acil durum ekiplerinde de görev yapabileceğini kaydetti.