Öğretmenleri uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik yasasından sonra yüksek lisans yapmak isteyen talepte bulunan öğretmenlere kolaylık, avantajlar sağlayacak birçok özellik Marmara Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Kurt ve İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı arasında tezli, tezsiz birçok alanda öğretmenlere kolaylaştırılması adına yeni bir anlaşmaya imza attı..

İl Milli Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı,

"Öğretmenlerimizle ilgili çok kapsamlı etkinlikleri gerçekleştirdiğimiz haftanın içindeyiz. Eğitimin, değerlerimizi ve kültürümüzü yeni kuşaklara aktarmak; iyi ve erdemli insanlar yetiştirmek için elimizdeki en önemli imkânlardan biri olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Bu çerçevede öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak üzere yaptığımız iş birliğinin çok büyük bir önemi ve aynı zamanda desteği var. Öğretmenlik mesleği, hayat boyu ve sürekli öğrenmeyi gerektiren bir meslek. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığımızın özellikle öğretmenlerimizin kariyer ve mesleki gelişimleri üzerindeki düzenlemesindeki Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) yıllardır özlemle beklediğimiz bir kanundu. Öğretmenler ruhların sanatkarı geleceğin ve gençliğin mimarıdır diyor Merhum Nurettin Topçu. Bu çerçevede biz öğretmenlerimize sağlanan her katkının aslında bu ülkenin güzel geleceğine bir yatırım olduğuna inanıyoruz. Bundan sonra inşallah öğretmenlerimiz Marmara Üniversitesi'nin üniversitenin çalışmaları içerisinde daha fazla yer alacaklar." diye konuştu..

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt ise:

"Değerli öğretmenlerimize mesleki eğitim ve öğretim faaliyetleri için tüm desteğimizi vereceğimizi ifade etmek isterim. Geleceği inşa eden öğretmenlerimizle Bakanlığımızın çizmiş olduğu bu yolda emin adımlarla el birliğiyle yürüyeceğiz diyoruz. Sayın Bakanımıza bu yolu açtığı için çok teşekkür ediyoruz. İş birliğimizin hayırlı olmasını diliyorum. değerlendirmelerinde bulundu..