Mardin'in Derik ilçesinde yaşanan ve aynı yerde iki TIR'ın karıştığı kazalarda 16 kişi hayatını kaybederken 29 yaralı haberi geldi. Yaralıların 8'inin durumunun ağır olduğu ve olay mahalline intikal eden ambulanslar ve sağlık ekipleri tarafından hastanelere taşındığı bildirildi.

MARDİN'DE TRAFİK KAZASI :  16 ÖLÜ

Mardin'in Derik ilçesinde TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre 16 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı. Bakan Soylu kazayla ilgili son durumu aktardı.
Gaziantep'te 16 insanın yaşamını yitirdiği ve 21 kişinin de yaralandığı trafik kazasının akabinde benzer bir kaza haberi de Mardin'e bağlı Derik ilçesinden geldi.
Derik ilçesinde hizmet vermekte olan bir akaryakıt istasyonu yakınında yaşanan trafik kazasında freni boşalan bir TIR, önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı. Kazaya karışan kazazedelere olay yerine gelen yardım görevliler ile çevrede toplanan vatandaşlara de arkadan gelen başka bir TIR çarptı. Bir anda adeta can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Dr. Fahrettin Koca
drfahrettinkoca
İkinci bir trafik kazası haberiyle daha sarsıldık. Mardin’in Derik ilçesi üç yol mevkiinde freni patlayan tırın kalabalığın arasına girmesi sonucu meydana gelen kazada 16 kişi hayatını kaybetti, 8’i ağır olmak üzere 29 kişi yaralandı.

Dr. Fahrettin Koca
drfahrettinkoca
Gaziantep Nizip’te meydana gelen, 15 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında, sonradan ulaşılanlarla birlikte yaralı sayısı toplam 31 olmuştur. 9’unun durumu maalesef ağır, bir kişi ameliyata alındı. Yaralılarımızın tedavisi için bütün imkânlar seferber edilmiştir.
Fatma Şahin
FatmaSahin
Gaziantep-Nizip arası otoyolda ambulans, otobüs ve kurtarma ekibinin yer aldığı kazada ilk belirlemelere göre; 3 itfaiye personelimiz, 2 sağlık personelimiz, 2 basın mensubumuz olmak üzere 15 vatandaşımız vefat etmiş, 22 vatandaşımız yaralanmıştır. Milletimizin başı sağ olsun.
 

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU'DAN DERİK KAZASINA İLK AIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Mardin'de yaşanan trafik kazası ile ilgili olarak , Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımda, Mardin iline bağlı Derik ilçesinde yaşanan trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğünü bildirdi. Bakan Soylu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Maalesef bugün trafik kazaları açısından boğazımızın düğümlendiği gün oldu. Mardin Derik’te aynı yerde üst üste 2 tır kazası yaşandı. Tüm ekiplerimiz seferber. İlk belirlemelere göre 10 can kaybımız var. Yaralılarımız hastanelere taşınıyor. Geçmiş olsun. Allah rahmet eylesin