Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzman öğretmenlik, başöğretmenlik ve öğretmenlik kariyer basamakları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Özer'in o açıklamaları ve haberin detayları:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'le konuşan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın aktardığına göre Bakan Özer, sınavın rencide edici olarak görülmesine itiraz etti ve '' sınavsız kariyer olmaz'' ifadelerini kullandı..

Ahmet Hakan'ın yazısına göre Bakan Özer'in sınavla ilgili açıklmaları şu şekilde ; 

“Türkiye’de her alanda kariyer sistemi, sınavla inşa ediliyor. Biz öğretmenlerimizin öğretmenlik yeterliliğini ölçmüyoruz ki. Bütün öğretmenlerimiz yeterlidir. Biz sadece alınan eğitimi değerlendiren bir sınav yapacağız. Nasıl yüksek lisans yaparken aldığınız dersin sınavına giriyorsanız bu da öyle."

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI İPTAL EDİLECEK Mİ?

Uygulamanın öğretmenleri yüksek lisans ve doktora yapmaya teşvik edeceğini düşünen Özer, yüksek lisans yapmış öğretmenlerin uzman öğretmenlik sınavından, doktora yapanların ise başöğretmenlik sınavından muaf olacaklarını hatırlatarak sözlerine şu şekilde devam etti ;

"Öğretmenlerimiz, lisansüstü eğitim konusunda istekliler. Bu isteği kariyer sistemiyle birleştirmeye karar verdik. Önümüzdeki yıllarda öğretmenlerimizin yüksek lisans ve doktora eğitimlerine yoğun biçimde yöneleceklerine inanıyorum. Öğretmen güçlü olursa, eğitim sistemi güçlü olur.