Cezaevinde olması gereken mahkumlar pavyonda yakalanınca savcılık soruşturma başlattı. Mahkemeye intikal eden soruşturmada karar verildi. Bolu Açık Ceza İnfaz Kurumunun da bulunduğu, Türkiye’nin çeşitli illerindeki açık ceza infaz kurumunda bulunan hükümlülerin rüşvet karşılığında aldıkları sahte doktor raporları ile cezalarını hastanede geçirdikleri, zanlılardan bazılarının hükümlülerin ise ceza infaz kurumunda olması gerekirken rutin polis denetimlerinde pavyonda yakalanmasıyla büyük bir skandal olay ortaya çıkmıştı.

Savcılık tarafından başlatılan soruşturmanın akabinde dava açılan 55 sanıktan 35'i yargılandıkları Ağır Ceza Mahkemesinde çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

 

SKANDALLAR BÖYLE ORTAYA IKTI

Davaya ilişkin Dosya kapsamından öğrenilen bilgilere göre; Bolu'da iki hükümlünün hiçbir hastalığı olmadığı halde sahte doktor raporu alarak infazlarını evinde veya hastanelerde gündelik işleri ile meşgul olarak tamamladığı ortaya çıktı.

Diğer bir vakada da Bolu Erkek Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda dolandırıcılık (TCK 158 maddesinden) suçundan hükümlü olarak bulunması gereken hükümlü E.L.’nin Diyarbakır’da bir gece kulübünde polis ekiplerinin GBT uygulamasında yakalandı.

Türkiye  çapında çok sayıda cezaevi hükümlüsüne benzer imtiyazlar sağlayan kamu görevlileri hakkında devam eden yargılama sonuçlandı. Rüşvet almak, vermek, denetim görevini kötüye kullanmak, sahtecilik yapmak” suçlarından 8 doktor, 8 infaz ve koruma memuru, 9 hastane çalışanı ve 30 tutukluya 30 ile 5 yıl arasında değişen cezalar verildi. Sanıkların cezalara itiraz etmesi bekleniyor.