Bugün, 7 Haziran 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,21% -0,17
  • EURO

    44,64% -0,67
  • GRAM ALTIN

    4190,50% -1,08
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Macaristan ve Slovakya, Ukrayna tahılının ithalatına yönelik kendi yasaklarını uygulayacak

AB Komisyonunun Ukrayna'dan AB ülkelerine tarımsal ürün ithalatına yönelik kısıtlayıcı önlemlerin süresini uzatmama kararının ardından Macaristan ve Slovakya hükümetlerinden açıklama geldi.

Genel 17.09.2023 20:27:00 0
Macaristan ve Slovakya, Ukrayna tahılının ithalatına yönelik kendi yasaklarını uygulayacak

ANKARA (AA) - Macaristan ve Slovakya, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Ukrayna'nın AB'ye tahıl ve diğer gıda ürünleri ihracatına yönelik uygulanan kısıtlayıcı önlemlerin süresini uzatmama kararının ardından kendi yasaklarını uygulayacağını duyurdu.

AB Komisyonunun Ukrayna'dan AB ülkelerine tarımsal ürün ithalatına yönelik kısıtlayıcı önlemlerin süresini uzatmama kararının ardından Macaristan ve Slovakya hükümetlerinden açıklama geldi.

Macaristan ve Slovakya, Ukrayna'dan ithal edilecek tahıl ve diğer gıda ürünlerine yönelik kendi yasaklarını uygulayacağını bildirdi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 16 Eylül'de X'te yaptığı paylaşımda, AB Komisyonunun kararına atfen 'Brüksel'deki bürokratlar Avrupalı çiftçilerin sorunlarını bir kez daha görmezden geliyor.' ifadelerine yer vererek, Macaristan, Polonya ve Slovakya'nın Ukrayna'dan yapılan ithalata yönelik yasağı ulusal düzeyde uzatacağını kaydetti.

Orban, paylaşımında, 'Meseleyi kendimizin ele alma zamanı geldi. Ukrayna'nın Afrika'ya yönelik tarım ürünleri Orta Avrupa pazarlarına akın ediyor.' ifadelerini kullandı.

Macaristan hükümeti, Facebook'ta yaptığı paylaşımda ise Ukrayna'dan tahıl, kolza ve ayçiçeği tohumu, bazı et ürünleri, bal ve yumurta gibi 24 ürünün ithalat edilmesinin yasakladığını duyurdu.

Slovakya hükümetince yapılan açıklamada da, Ukrayna'dan buğday, mısır, kolza ve ayçiçeği tohumu olmak üzere 4 ürünün ithalatının yasaklandığı bildirildi.

Slovakya Başbakanı Ludovit Odor, Facebook'ta yapılan paylaşımda, söz konusu kararın 'çiftçilere karşı adil olabilmek ve Slovak pazarı üzerindeki baskıyı önlemek' için alındığını kaydetti.

- AB Komisyonunun Ukrayna tahılına yönelik kararı

AB Komisyonu, 15 Eylül'de yayımladığı açıklamada, Ukrayna'nın AB'ye tahıl ve diğer gıda ürünleri ihracatına yönelik uygulanan kısıtlayıcı önlemlerin süresinin 15 Eylül'de sona ereceği anımsatılmıştı.

Açıklamada, 'AB Komisyonu, Ukrayna'nın etkili tedbirleri yürürlükte olduğu ve tam olarak çalıştığı sürece herhangi bir kısıtlama uygulamaktan kaçınacaktır.' ifadesi yer almıştı.

Böylece, AB'nin Polonya, Macaristan, Romanya, Slovakya ve Bulgaristan'a Ukrayna tahılı ithal etmemelerini sağlayan kararı sona ermişti.

Özellikle, Polonya ve Macaristan, çiftçilerini korumak için Ukrayna tahılına kısıtlamanın uzatılmasını istiyordu.

Polonya, Macaristan, Slovakya ve Romanya, AB'nin karar almaması halinde kısıtlamaları tek taraflı uzatabileceklerini açıklamıştı.

Polonya Tarım Bakanı Robert Telus, 15 Eylül'de söz konusu AB Komisyonu kararının açıklanmasının ardından, 'Komisyon, Ukrayna tahılına uygulanan yasağı uzatmıyor, biz kendimiz uzatacağız.' ifadesini kullanmıştı.

Yorum

Kurban Bayramı Sonrası Kritik Toplantı: 600 Bin Kamu İşçisinin Maaşı Ne Kadar Artacak?

23-27 Haziran Mesleki Çalışmalar Online Mı Olacak? İşte Öğretmenlere Ödenecek Ek Ders Ücreti!

Okul Servisi Sahibi Kız Öğrenciyi İmdat Çekiciyle Yaraladı, Gözaltına Alındı!

Milli Seyir Füzesi SOM, Yerli Motoruyla Hedefi 12'den Vurdu: Tam Bağımsız Savunma Sanayii Yolunda Dev Adım!

Görevden Alınan İl Müdürü'nden Dikkat Çeken Veda Mesajı:

İl Müdürü Görevinden Ayrılıyor, Yerine Kim Geçecek?

Hemşireye 55.000 TL maaş, işçiye 100.000-120.000 TL maaş

Mahkemeden memurun disiplin cezasına sevindirici karar

Bakan Yusuf Tekin’den öğretmeni şaşkına çeviren sürpriz!

ÖSYM Sınav Görevlerinde Düşüş Bekleniyor! YKS Aday Sayısı Azaldı, Öğretmenlerin Ek Geliri Risk Altında!

Ortaokulda Şaşırtan Karar! Takdir ve Teşekkür Belgesi Alanlar Bile Sınıfta Kalabilir

Tayin Olan Öğretmenler İçin Kritik Uyarı! Promosyon İadesi Şartı Gündemde

Öğretmen Ek Ders Ücretlerine Yeni Artış Geliyor

Diyanet işlerine memur atamalarına iptal kararı

Apartmanlarda Cam Balkon Krizi! Yargıtay’dan Kat Maliklerine Kritik Uyarı

Öğretmen Maaşla Ödüllendirme Şartları Değişti, Ortaya Yeni Bir Problem Çıktı

Öğretmenler 87.000 TL alacak! Memur Sen açıkladı

Almanya'da Zehirli Baharat Paniği! Parti Numarası Verildi, Bu Ürünü Sakın Tüketmeyin!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den CHP’ye Sert Eleştiri! Başörtüsü Üzerinden Yüklendi

Pendik’te Gerilim Dolu Dakikalar! Eski İş Yerinin Önünde Kendini Yakmaya Çalıştı

Bayram Tatilinde Ek Ders Ücreti Alınacak mı? 2025 Ödeme Tablosu Açıklandı

MEB’den Ek Ders Ücreti Güncellemesi! Kadrolu ve Sözleşmeli Öğretmenler İçin Yeni Tarifeler

Bursa’da Kayıp Alarmı! 13 Yaşındaki Burak Koçak’tan Haber Alınamıyor

MEB'den Yeni Akademi Hamlesi: Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlere Ders Saati Ücreti Belli Oldu!

Öğretmenler İçin Ek Ders ve Norm Kadro Güncellemesi!

Lüleburgaz Halk Eğitimi'nden Hem Liderlik Hem Pazarlama Sertifikası Kazanma Şansı!

Okurlarımızda Bayram Coşkusu: Kurban Bayramı'nın Anlamı ve Önemi!

Trafik Cezalarından Sosyal Yardım Alanlara Yeni Kaynak! İşte Detaylar!

Ortaokullarda Sınıf Tekrarı Kararı Kimlere Veriliyor? İşte O Kritik Şartlar!

SGK'dan Dul ve Yetim Aylıklarında Büyük Değişiklik! Çifte Maaş Hakkı Kimlere Verilecek?

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR