İmzalanan maaş promosyonlarının yükselen enflasyon karşısında erimesi, promosyon anlaşmalarının güncellenmesi ve ücretlerin artırılması talepleerini de gündeme getirdi. Gerek çalışanlar, gerekse sendikalar durumu gündeme getirmeye devam ediyor ve yapılan anlaşmaların güncellenerek, çalışanlara güncel değerler üzerinden maaş promosyonu ücreti verilmesini talep ediyor.

Bu talepler sonuç verdi ve promosyon anlaşması iptal edilerek yeni anlaşma imzalandı. İmzalanan anlaşma ile 3 yıllık promosyon ücreti bir anda 22.000TL'ye yükseldi. İşte o anlaşmanın ve açıklamaların detayları:

EDİRNE BELEDİYESİ MAAŞ PROMOSYON ANLAŞMASINI İPTAL ETTİ

Belediye Promosyon Anlaşmasını İptal Etti' Yeni Sözleşmeyi 22 Bin Lİraya İmzaladı
Tüm Yerel Sen Edirne Belediyesince yapılan promosyon sözleşmesi fshedildiğini açıkladı. Yeni Sözleşme ile maaş promosyonu 22 Bin 500 TL oldu.

Maaş promosyonu iptali ve yeni promosyon ücreti miktarını twitter hesabından duyuran Tüm Yerel Sen’in paylaştığı mesaj şöyle:

“Yapılan bu promosyon sözleşmesinin diğer Belediyelerimize örnek olmasını temenni eder. Mevcut promosyon sözleşmesini feshederek, emekçiden yana taraf olan Edirne Belediye Başkanımız;Sn. Recep Gürkan’ı ve Edirne Şube Yönetim Kurulu Üyelerimizi yürekten kutluyoruz.
Kamu çalışanlarına maaşlarını aldıkları bankalar ile yapılan anlaşmalar gereği promosyon ödemesi yapılmaktadır.
Banka promosyon sözleşmeleri uzun süreleri kapsayacak şekilde hesaplanması yaşanan yüksek enflasyon sürecinde hak kayıplarına neden olmaktadır.
Geçmiş dönemde imzalanan sözleşmelerin feshi veya yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.
Bu kapsamda bütün Belediyelere Sendikamız tarafından yazı yazılarak promosyon sözleşmelerinin güncellenmesini talep ettik.
Yetkili olduğumuz Edirne Belediyesinde mevcut eski sözleşme fesh edilerek 422 emekçi adına üç yıllık 22.500 TL banka promosyonu sözleşmesi imzaladık.”