Maaş promosyonu ücretleri ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Yapılan görüşmeler kesildi ve ihale ertelendi. Peki şimdi ne olacak, baknanın teklifi be kurumun beklentisi ne kadar ? İşte flaş felişmenin detayları:

Adalet Bakanlığı maaş promosyon anlaşması görüşmelerinde ilk teklif belli oldu. Adalet Bakanlığında görevli hakim, savcı, idari personel, zabıt katibi, infaz koruma memuru gibi tüm bakanlık görevlilerini kapsayan promosyon ile ilgili ilk teklif çalışanlar tarafından tatmin edici bulunmadı. Adalet Bakanlığı personelinin promosyon ücreti beklentisi ne kadar. Peki Adalet Bakanlığı Maaş Promosyonu anlaşmasında kaç TL promosyon ücreti teklifi geldi.

İLK PROMOSYON TEKLİFİ

Adalet Bakanlığı maaş promosyonu görüşmelerinde ilk teklifler ortaya çıkmaya başladı. Ancak ilk promosyon ücreti rakamı bakanlık personelini tatmin etmedi. İşte Adalet Bakanlığı personeli maaş promosyonu ile ilgili detaylar:

Adalet Bakanlığı çalışanlarını ilgilendiren maaş promosyonu anlaşması neticelenmek üzere. İhale usulü yapılan anlaşmada ilk teklif memurları mutlu etmedi.
Ankara’da gerçekleşen maaş promosyonu ihalesinde ilk teklif belli oldu. Dün  gerçekleştirilen Banka Promosyon İhalesi'nde 20.100 TL teklif edildiği öğrenildi.

ADALET BAKANLIĞININ PROMOSYON BEKLENTİSİ

Memurların beklentisi ise 30.000 TL üzeri bir promosyon anlaşması yapılması yönündeydi. Anlaşmanın imzalanıp imzalanmayacağı ise kısa içerisinde netleşecek. Görüşmelerin 2. Toplantıya kalması bekleniyor.

ÖNCEKİ PROMOSYON ANLAŞMASI

Önceki anlaşma: Yetkili sendika ile Vakıfbank arasında 2017 yılında imzalanan ve hayal kırıklığına yol açan anlaşma ile memurlar büyük bir ekononik kayıp yaşamıştı. 

Ulusal medyada yer alan haberlerde 3-5 bin memurun görev yaptığı kurumlar 3 yıllık 30 bin TL civarında promosyon anlaşmaları imzalarken Adalet Bakanlığı personeli ise 2021 yılında ortalama 850 ile 1000 TL civarında maaş promosyonu almışlardı.

ÖRNEK PROMSOYON ANLAŞMALARI

- Eskişehir Osmangazi Üniversitesi personeli promosyon anlaşması kapsamında Teb bankasıyla 36 ay süreli 31.100 aylık 863 TL banka maaş promosyon anlaşması imzalandı.
- Halk Bankası Gaziantep Üniversitesi’nde çalışan yaklaşık 5291 sağlık personeline tek seferde ödenecek olan 34.300 lira ödeyecek.
- Adıyaman Üniversitesi çalışanların banka promosyonu konusunda İş Bankası ile yeniden anlaşmaya vardı, ihale komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 32 bin 500 TL teklif veren İş Bankası Adıyaman Şubesi ile sözleşme imzalandı.
- Manisa Alaşehir İlçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan toplam 1300 personele 36 ay için 20.880 liralık promosyon anlaşması yapıldı.

- Edirne Belediyesinde mevcut eski sözleşme çalışanların talepleri doğrultusunda fesh edilerek 422 çalışan adına üç yıllık 22.500 TL banka promosyonu sözleşmesi imzalandı.