Fenerbahçe, Portekiz'in Santa Clara takımında forma giyen genç oyuncu 23 yaşındaki Brezilyalı orta saha Lincoln Henrique transferini duyurdu. Sarı Kanaryalarca yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Lincoln Henrique transferi için Santa Clara Kulübü ile anlaşma sağlamıştır." ifadeleri kullanıldı.
Süper Lig'de bu sezon şampiyonluğu hedefleyen ve takımın başına dünyaca ünlü Portekizli yıldız teknik direktör Jorge Jesus'u getiren Fenerbahçe 'de transfer çalışmaları başladı. Sarı Lacivertli ekip, Portekiz'in Santa Clara takımında forma giyen 23 yaşındaki Brezilyalı orta saha Lincoln Henrique transferini duyurdu.
23 yaşında olan futbolcu bugün öğlen saatlerinde Lizbon'dan ailesiyle birlikte İstanbul'a doğru yola çıkmıştı. İmzaların da Lincoln'ün İstanbul'a geldikten sonra kısa süre içinde atılması bekleniyor.
Fenerbahçe'den yapılan açıklama şu şekilde:

Kulübümüz, Lincoln Henrique transferi için Santa Clara Kulübü ile anlaşma sağlamıştır.

Futbolcu; görüşmeleri yapmak, sağlık kontrolünden geçmek ve süreci ilerletmek üzere İstanbul’a gelecektir. 

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

Lincoln Henrique kimdir? 

Lincoln Henrique kaç yaşında, mevkisi ne ve hangi takımlarda oynadı?
Fenerbahçe, Jorge Jesus'un kadrosunda görmek istediği Lincoln Henrique transferin gerçekleştirdi. Brezilyalı yıldızın kulübü Santa Clara ile anlaşan Kanarya, resmi açıklamayı da yaptı. Lincoln'ün önümüzdeki sezon Fenerbahçe formasını giyecek olması sonrası Sarı Lacivertli ekip taraftarları yıldız solakın kariyerini google üzerinden araştırmaya başladı. Lincoln Henrique kimdir, nereli? Lincoln Henrique kaç yaşında, mevkisi ne ve hangi takımlarda oynadı? sorularının yanıtları ve Lincoln Henrique'nin kariyeri ile ilgili detaylar haberimizde.

Takımın başına Jorge Jesus'u getiren Fenerbahçe , transfer çalışmalarına hız verdi. Bir süredir Santa Clara ile Lincoln Henrique'nin transferi konusunda görüşmelerini sürdüren ve Porto ile kıyasıya bir yarışa giren Kanarya, Portekiz ekibi ile ile anlaştı ve transferi duyurdu. Jesus'un ısrarla kadrosunda görmek istediği yıldız solakın Sarı Lacivertli ekibe yakın olması sonrası Fenerbahçeli taraftarlar Lincoln'ün kariyerini araştırmaya başladı. Peki, Lincoln Henrique kimdir, nereli? Lincoln Henrique kaç yaşında, mevkisi ne ve hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar...
Sol ayağını kullanan Lincoln, Gremio altyapısındayken Brezilya'nın potansiyel yıldızlarından biri olarak görülüyordu.

Lincoln Henrique kimdir, nereli? Lincoln Henrique kaç yaşında, mevkisi ne ve hangi takımlarda oynadı?

Tam adı Lincoln Henrique Oliveira dos Santos olan yıldız oyuncu, 7 Kasım 1998'de Brezilya'nın Porto Alegre şehrinde dünyaya geldi. Futbola Gremio altyapısında başlayan ve alt yaş gruplarında yeteneğiyle fark yaratan Lincoln, 18 yaşında A takım kadrosuna dahil edildi. Brezilya'nın potansiyel yıldızlarından biri olan solak oyuncu, 2014/15 sezonunda 2, 2015/16 sezonunda 15 maça çıktı ve 1 golle oynadı.
Brezilya U17 Milli Takımı'nın kaptanıydı

O dönem Brezilya U17 Milli Takımı'nın kaptanı olan genç yetenek, milli forma ile çıktığı 11 maçta 4 gol atma başarısı gösterdi. Büyük beklentiyle çıktığı maçlarda kendisinden bekleneni veremeyen ve inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Lincoln, 2016/17 sezonunda 10 maçta 1 asistle skora katkı sağladı.
2017/18 sezonunda kiralık olarak takımdan ayrılma kararı alan Lincoln'ün yolu Türkiye'ye düştü. Karadeniz ekibi, ısrarları sonucu 19 yaşındaki solak yıldızı 420 bin Euro kiralama ücretiyle kadrosuna kattı. aykur Rizespor'a transferi büyük yankı uyandıran Brezilyalı'ya kentin plaka kodu olan 53 numaralı forma verildi.
Rizespor'la Süper Lig'e yükselme başarısı

Karadeniz ekibinde 20 maça çıkan Lincoln, 1. Lig'in 20. haftasında Rizespor'un Gaziantepspor'u 5-1 yendiği maçta hat-trick yapmayı başardı. Rizespor'un Süper Lig'e yükselme başarısı gösterdiği sezonu 3 gol, 2 asistle tamamlayan solak yıldız, Gremio'ya geri döndü.
'Türkiye'de geçirmiş olduğum sezona tek kelimeyle harika'

Lincoln'ün büyük ilgi gördüğü Rize'ye vedası ise şu sözlerle oldu: ''Türkiye’de geçirmiş olduğum sezona tek kelimeyle harika diyebilirim. Brezilya dışındaki ilk deneyimim bundan daha iyi olamazdı! Beni ve ailemi saygı ve sevgiyle karşılayan inanılmaz Türk insanlarına teşekkürü bir borç bilirim. Rizespor’a ayrıca teşekkür ediyorum, benim için sadece bir kulüp değil, aynı zamanda ikinci evim oldu. Takım arkadaşlarım her geçen gün gelişmem için bana destek ve moral verdiler. Ve hep birlikte hedefimiz olan Türkiye Süper Ligi'ne çıktık.''

Santa Clara'da yeniden doğdu

Ardından kısa süreli America-MG macerası yaşayan Lincoln, Temmuz 2019'da bir kez daha ülke dışına çıktı ve yeniden büyük bir çıkış yakalacağı Portekiz ekibi Santa Clara'ya imza attı. 2019/20'de 33 maçta 1 gol, 8 asist, 2020/21'de 32 maçta 1 gol, 5 asistle oynayan yıldız oyuncu, 2021/22 sezonunda ise çıktığı 44 maçta 7 gol, 10 asistle skor katkısı verdi.
Jorge Jesus faktörü

Asıl mevkisi 10 numara olan ancak sol kanatta da görev yapabilen Lincoln'ün güncel piyasa değeri 5 milyon Euro. 1.78 boyundaki yıldız oyuncu ile Porto da ciddi şekilde ilgileniyordu ancak Jesus faktörü nedeniyle Brezilyalı yıldız Fenerbahçe'ye imza attı.
'Portekiz liginin en iyi duran top kullanan oyuncusu'

Profesyonel kariyerinde 160 maça çıkan ve 13 gol, 26 asistle oynayan Lincoln, tekniği, oyunu çift yönlü oynaması ve duran toplardaki başarısıyla ön plana çıkıyor. Porto'nun oyuncusuna olan ilgisi üzerine konuşan Santa Clara Teknik Direktörü Mario Silva, Lincoln'ün çok yönlü olmasına dikkat çekmiş, ''Bizim için sadece hücum yönünde değil aynı zamanda işin savunma kısmında da önemli bir futbolcu. Umarım ayrılmaz. ok yönlülüğe sahip. Serbest vuruşları ve köşe vuruşları çok etkili. Portekiz liginin en iyi duran top kullanan oyuncusu.'' ifadelerini kullanmıştı.1