LGS birincisi Mert, 1 milyondan fazla öğrencinin katıldığı LGS sınavında tüm soruları doğru bilerek Türkiye birincisi oldu. Derelere evde çalıştığını söyleyen Mert, dershaneye gitmemiş ve özel ders de almamış. 

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, sınavda birinci olan başarılı öğrenciyi ve ailesini makamında ağırladı. Sınavda üstün başarı gösteren MERT ile sohbet eden Telefoncu, öğrencinin başarılarının daim olmasını dileyerek öğrenciye tablet ve kitap hediye edip hatıra fotoğrafı çekitirdi.

"Haftalık bin soruyu korumaya çalıştım"
Türkiye birincisi Mert Deniz Genç, yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Gayet mutluyum rahatladım. Haftalık bin soruyu korumaya çalıştım ve dersi derste dinledim. Sadece okul eğitimiyle yaptım bunu. Hiçbir özel eğitim almadım dershaneye de gitmedim. Arkadaşlarıma tavsiyem şu; yıpratıcı çalışmasınlar, düzenli ve planlı çalışsınlar. Dersi derste dinlesinler. Yıpratmasınlar kendilerini" .

"Dershaneye gitmedi, herhangi bir özel derste almadı"

Mert'in anesi Gülşah Genç ise "Okuldan geldikten sonra biraz dinlendi. Daha sonra çalışma programı vardı kendine ait öğretmeniyle birlikte hazırladığı. O çalışma programı doğrultusunda hedeflediği soru sayısı kadar sorularını çözdü. Hafta sonu biraz daha yoğun çalıştı. Onun dışında dershaneye gitmedi, herhangi bir özel derste almadı. Okuldaki dersleri okuldaki öğretmenlerinin de desteğiyle bu sonucu elde ettik" diye konuştu.